22
Mayıs
2024
Çarşamba
SİYASET

AKP'nin ANAP'ı yok etme planı

Anavatan Partisi'nin hem AKP hem de CHP'den yaptığı transferlerle grup oluşturması Meclis'teki siyasi tansiyonu da yükseltti.

AKP, muhalefet partisi olarak sadece CHP'yi muhatap alma kararı aldı. Bu çerçevede yasal değişiklik ve gelişmelerle ilgili kurumsal bazda sadece CHP'ye bilgi verilip, bu partinin desteği aranacak. Bunun ilk uygulaması da Anayasa değişikliği görüşmelerinde yaşandı.

Başbakanvekili Abdullah Gül, konuyla ilgili CHP lideri Deniz Baykal'la görüşürken, Anavatan lideri Erkan Mumcu'ya gitmedi.

AKP yönetimi de Anavatanlı milletvekillerini yakın takibe aldı. AKP'nin hedefinin bu partiye geçen bazı vekilleri transfer ederek, Anavatan'ı gruptan düşürmek olduğu belirtildi. İçtüzüğe göre bir partinin Meclis'te grup oluşturması için en az 20 milletvekilinin olması gerekiyor. Anavatan'ın şu anda 22 milletvekili var. Anavatan'ın gruptan düşürülmesi için en az üç milletvekilinin istifa etmesi gerekiyor.

Aslan AKP'de

CHP lideri Baykal'ın Başbakan Tayyip Erdoğan'a yönelik 'komisyoncu' suçlamasına kızıp, bu partiden istifa eden Ağrı Milletvekili Naci Aslan ise dün AKP'ye katıldı.

AKP'nin yine CHP'den istifa eden Kayseri Bağımsız Milletvekili Muharrem Eskiyapan'la da temasta olduğu, Eskiyapan'ın da önümüzdeki günlerde bu partiye katılabileceği ileri sürüldü. Naci Aslan'ın katılımının ardından Meclis'teki dağılım şöyle oldu:

AKP: 356,
CHP: 154,
Anavatan: 22,
DYP: 4,
SHP: 4,
HYP: 1,
Bağımsız: 5,
Boş: 4.
RADİKAL
Yayın Tarihi : 30 Ekim 2005 Pazar 05:46:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ali eskiköy IP: 84.61.34.xxx Tarih : 1.11.2005 10:17:20
TASIMA SU ILE DEGIRMEN DÖNMEZ OLSA OLSA BU KADAR OLUR TILKININ DÖNÜP DOLASACAGI YER KÜRKCÜ DÜKKANIDIR MISAL MI? ISTIYORSUNUZ ISTE HUZURLARINIZDA