19
Mayıs
2024
Pazar
SİYASET

'AKP’nin defterini millet dürsün'

DP lideri Süleyman Soylu, Anayasa Mahkemesi'ne 'AKP'yi kapatmayın' diye seslendi.


Soylu, DP Bursa İl Teşkilatı'nın 9. Olağan Genel Kurulu Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, DP'nin, Cumhuriyetin kuruluşundan bu yana milletin yüzünü güldüren tek siyasi hareket olduğunu savundu.

AKP'nin kapatılması yönünde açılan davaya karşı olduklarını, bu konuda son sözü milletin söylemesi gerektiğini ifade eden Soylu, kapatma davasının AKP için ''can simidi'' olduğunu öne sürdü.

AKP'nin kapatılmasının yanlış olduğunu belirten Süleyman Soylu, şöyle devam etti:

''Bir yıl önce yüzde 47 oy alan iktidar partisi, bugün Anayasa Mahkemesi'nde kapatılmayı bekliyor. Bu ne üzücü, hatta ne utanç verici bir durum. Milli irade bakımından hüzün verici, kaygı verici bir durum. AKP'yi kapatmayın. Onu yolsuzlukları, başarısızlıkları, beceriksizlikleri, samimiyetsizliğiyle baş başa bırakın. AKP'yi bize bırakın. AKP'ye hak etmediği bu şerefi bağışlamayın. Bırakın millet hükmünü versin, bırakın bunların defterini millet dürsün.''

''Türkiye'de hiçbir devirde bu kadar darbe tartışması yapılmadığını, hiçbir zaman siyaset dışı arayışlar içinde olanların kendilerini bu kadar açıkça göstermediğini'' söyleyen Soylu, ''AKP ve CHP'nin kurduğu kumpas, Türk siyasetini pelteye dönüştürdü'' diye konuştu.

A.A
Yayın Tarihi : 27 Temmuz 2008 Pazar 21:28:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
oviraptor IP: 88.245.249.xxx Tarih : 28.07.2008 16:55:17

saddam hüseyin ahmedi necat % 99.9 oy aldılar ama bakarsak memleketlerin şartlarından ileri geldiğini görüyoruz türkiyede diğer ülkeler gibi sıkı rejim yok ama yabancı sermaye kıriz tehdidi ve şantajı vardıve hala sürmekte bu şantajla esnaf ona oy verdi bu gün olsa esnafın hiç biri ona oy vermezdi