27
Mayıs
2024
Pazertesi
SİYASET

AKP'nin gezi parası işadamından

İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kadın Koordinasyon Merkezi'nin (KKM), 36 AKP'li belediye başkanının eşleri için İstanbul'da mayıs ayında düzenlediği 4 günlük gezinin 66 bin dolarlık masraflarının işadamı Mustafa Kavurmacı tarafından ödendiğini bildirdi. 

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Mersin Milletvekili Mustafa Özyürek'in konuyla ilgili önergesini yanıtlayan İçişleri Bakanı Aksu, Kadın Koordinasyon Merkezi'nin, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sağlık Daire Başkanlığı sosyal Hizmetler ve Özürlüler Şube Müdürlüğü'ne bağlı bir birim olduğunu kaydetti.
 
KKM, ÖZÜRLÜ VE MUHTAÇLARA YARDIM İÇİN KURULMUŞTU 

Aksu, Merkezin, Büyükşehir Belediyesi Yasası'nın, "Bütçede yoksul ve muhtaçlar için ayrılan ödeneği kullanmak, özürlülere yönelik hizmetleri yürütmek ve özürlüler merkezi oluşturmak... dar gelirli, yoksul, muhtaç ve kimsesizler ile özürlülere yapılacak sosyal hizmet ve yardımlar" şeklindeki hükümlerine dayanılarak kurulduğunu bildirdi. 

MERKEZİN HARCAMALARI BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNDEN 

"Kadın Koordinasyon Merkezi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin resmi bir birimi olduğundan, söz konusu belediye tarafından finanse ediliyor" diyen İçişleri Bakanı Aksu, KKM'nin her yıl müfettişler, Sayıştay denetçileri ve Belediye Meclisi’nce oluşturulan denetim komisyonu tarafından mali ve idari denetime tabi tutulduğunu ifade etti. 

Aksu, gezinin gerçekleştiği tarihte 36 başkan eşinin Hilton Oteli’ndeki konaklamaları da dahil olmak üzere 4 günlük etkinliğin faturasının 66 bin 220 doları bulduğu yönündeki haberlere de yanıt verdi. Bakan Aksu, 24-27 Mayıs 2006 tarihlerinde gerçekleşen "tanıtım gezisinin" tüm masraflarının işadamı Mustafa Kavurmacı tarafından ödendiğini bildirdi. 

66 BİN DOLARLIK GEZİNİN AMACI:TOPLUMSAL YARDIMLAŞMANIN TEŞVİKİ 

İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu, 66 bin dolarlık 4 günlük geziyle "toplumsal yardımlaşmanın teşvik edilmesinin" amaçlandığını belirterek, şunları söyledi: 

"Bahsi geçen gezide Kadın koordinasyon Merkezi'nin çalışmalarının tanıtılması, bu anlamda gereken bilgilendirmenin yapılması ve çevre illere model teşkil etmesinin amaçlandığı, söz konusu gezinin KKM'nin amaç, değer ve ilkelerine aykırı bir nitelik taşımadığı ve toplumsal yardımlaşmanın teşvik edilerek çevre illere kurumsal bazda yayılması konusunda örnek oluşu nedeniyle merkezin çalışma amaçlarına hizmet ettiği anlaşılmıştır."


ANKA
Yayın Tarihi : 16 Ağustos 2006 Çarşamba 18:49:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
fethullah mungan IP: 85.98.64.xxx Tarih : 17.08.2006 03:39:51
helal olsun ak parti bu kadar masrafı bence hiçbir parti yapmaz tbrler...inşaallah devamı gelir.