28
Mayıs
2024
Salı
SİYASET

AKP'nin Köşk öncesi kampı

AKP, iktidara gelişinden bu yana belirli periyotlarla yaptığı milletvekili kampını 2007’deki ilkini, siyasetin kilit konusu haline gelen Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesinde gerçekleştirecek. 

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın büyük kongreyle birlikte verdiği talimatlara uygun olarak partide Cumhurbaşkanlığı seçimine ilişkin suskunluk dönemine girildi. Başbakan Erdoğan, parti teşkilatına hedef olarak, artık 1 yıldan az bir süre kalan seçimlerini gösterdi. Partide de tüm birimlerin çalışmaları, seçim üzerine yoğunlaştırıldı. 

Ancak Cumhurbaşkanı seçiminin siyasetin kilit unsuru haline gelmesi ve teşkilatta da alttan alta bu konuda bir netlik talep edilmesi, parti yönetimini yeni bir girişime itti. AKP yönetimi, konuyla ilgili tüm spekülasyonlara son vermek, teşkilata bu konudaki kriterleri anlatmak ve partinin doğrultusunu ortaya koyabilmek amacıyla Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesinde milletvekillerini kampa alma kararı aldı. 2007’nin Ocak ya da Şubat ayında yapılması planlanan kampın gündem maddeleri arasında, Başbakan Erdoğan, aday olup olmayacağını yasal seçim takvimi başlayıncaya kadar açıklamayacağı için yeni cumhurbaşkanının ismi yer almayacak. 

Ancak partide öngörülen gündeme göre, AKP kampında, milletvekillerine 2007-2014 yılları arasında Türkiye’nin Cumhurbaşkanı olacak isimde aranılacak kriterler, Mayıs ayındaki adaylık ve seçim takvimiyle bu süreçte partinin çıkaracağı tek isim etrafında tüm grubun birlik ve beraberliğinin önemi anlatılacak. Milletvekillerinin de bu konudaki görüşleri alınacak. 

Parti yönetiminin belirlediği gündemin dışında milletvekillerinin aday olması ya da olmaması yolunda baskı yapmaları durumunda Başbakan Erdoğan’ın yeni mesajlar verip vermeyeceğine ilişkin beklentiler de parti içinde tartışılıyor.
anka
Yayın Tarihi : 5 Aralık 2006 Salı 09:55:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?