22
Mayıs
2024
Çarşamba
SİYASET

AKP'ye destek yok

FETHULLAH Gülen cemaatinin, seçimlerde AKP'ye destek kararı aldığı yönündeki iddialara, sert tepki geldi. Fethullah Hoca'ya yakınlığıyla bilinen Zaman Gazetesi yazarı Hüseyin Gülerce, AKŞAM'A konuştu: AKP'yi destekleme kararı yok ve olamaz. Her partiye aynı mesafede duruyoruz...



Cemaat ‘AKP’ye destek’ iddiasına öfkeli

Fethullah Gülen cemaatinin seçimlerde AKP’ye destek kararı aldığı iddialarına sert tepki geldi. Zaman Gazetesi yazarı Gülerce, “Camianın böyle bir kararı yok ve olamaz” dedi

Gülen cemaatinin seçimlerde AKP’yi destekleyeceği iddialarına ilişkin Gülen’e yakınlığıyla bilinen Zaman Gazetesi yazarı Hüseyin Gülerce’den tepki geldi. Gülerce özetle şunları söyledi:


Cemaatten 30 kişinin AKP’den aday olduğu yazılmış. Kim bunlar, açıklasınlar. Camianın, AKP’ye siyaseten destek olması mümkün değil. ‘Cemaat, AKP’ye oy verecek’ diye alınmış bir karar yok. Olamaz da. AKP’nin yüzde 40 oyu olduğu söyleniyor. Biz yüzde 100’e hitap ediyoruz.


Hocaefendi’nin geçmiş dönemde DSP’yi desteklediği söylendi ama desteklemedi. Çünkü dindarla barışık bir laiklik anlayışı vardı ve dindar çevrelerce bu samimi bulundu. Bu nedenle bu camia, Sayın Ecevit’e hep sahip çıktı. Ecevit 28 Şubat’ta bile okullara sahip çıkmıştı.


Gülen Hoca’nın bir sözü var: Bütün partilere eşit uzaklıkta değil, eşit yakınlıktayız. Bu, çok önemlidir.


Fethullah Hoca, bu tür değerlendirmeleri okudukça rahatsız olmuş ve üzülmüştür. Sayın Gülen’in desteklediği demokrasidir, istikrardır.


Bu okullara, tüm partilerden destek geliyor. AKP, DSP, ANAVATAN, DP ve MHP’de de Gülen hareketine sahip çıkanlar oldu. Sayın Türkeş, üniversite açılışında Sayın Gülen’le yan yana oturdu. Hatta Türkeş, Gülen’e okulları takdir eden mektup da yazmıştı.


Akşam
Yayın Tarihi : 12 Temmuz 2007 Perşembe 07:16:04
Güncelleme :12 Temmuz 2007 Perşembe 07:22:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ASLAN TÜRKOĞLU IP: 88.242.96.xxx Tarih : 12.07.2007 11:14:38
SAMANYOLU HABER'DE VE DİĞER SAMANYOLU SİYASET PROGRAMLARINDA TAKIR TAKIR AKP PROPAGANDASI YAPILIYOR!SAMANYOLU TV SANKİ AKP'NİN YAYIN ORGANI GİBİ!ŞİMDİ DE KALKMIŞ AKP'YE DESTEK YOK DİYORSUNUZ.ALLAH'IN BİLDİĞİNİ KULDAN SAKLAMAK AYIP ve GÜNAH DEĞİL Mİ?NURCULARIN AKP'Yİ DESTEKLEDİĞİNİ HERKES BİLİYOR?TABİ DESTEKLEYECEKLER.ÇÜNKÜ HER İKİ KESİMDE ABD'DEN YÖNLENDİRİLİYOR,HEM ERDOĞAN HEM DE HOCAEFENDİ..