27
Mayıs
2024
Pazertesi
SİYASET

AKP'ye eleştiri bombardımanı

DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar, merkez sağın felsefesinde çatışma değil uzlaşma kültürünün bulunduğunu kaydederek, ''Bunu, bu iktidar anlayamamıştır'' dedi. 

Mehmet Ağar, İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Birliği'nin düzenlediği toplantıda yaptığı konuşmada, ''Milletin, Cumhuriyet'i öz malı ve müşterek değeri olarak gördüğünü ve bu konuda toplumda bir çatışmanın olmadığını'' kaydetti. 

Anadolu'yu adım adım gezdiğini ve Cumhuriyet karşıtı bir kişiyle bile karşılaşmadığını ifade eden Ağar, laikliğin Türkiye'de huzurun bir güvencesi olarak varolduğunu ve ulusça benimsendiğini söyledi. 

Laiklik karşıtı faaliyetlerin olabileceğini kaydeden Ağar, ''Ama bunu Cumhuriyet'in kendi kudreti önler. Milletimizin Cumhuriyet'ten, laiklikten bir sıkıntısı yok, huzuru vardır'' diye konuştu. 

AK Parti'nin merkez sağ siyaseti üzerinden iktidara geldiğini savunan Ağar, sözlerini şöyle sürdürdü: 

''Bu iktidar merkez sağ felsefenin bazı temellerini kavrayamamıştır. Merkez sağın içinde çatışma kültürü yoktur. Merkez sağ siyaset, çatışma kültürünü ortadan kaldırıp uzlaşma kültürünü vareden bir siyaset anlayışıdır. Bunu, bu iktidar anlayamamıştır. 

Bir de bu siyaset anlayışında, sizi iktidara taşıyan kesimleri, seçildikten sonra baskılar karşısında terketmek yoktur. Bu iktidar kendi dayanağını iç ve dış odakların gölgesinde aramayı tercih etmiştir. Türkiye'de bu iktidar esnaf yerine büyük mağazaları, KOBİ'nin MÜSİAD'ın yerine TÜSİAD'ı, otobüs, kamyon şoförü yerine büyük lojistik firmaları tercih etmiştir.'' 

Ağar, sunulan ekonomik göstergelerin gerçekçi olmadığını, Türkiye'de ithalat nedeniyle bir büyüme yaşandığını, ancak çiftçinin ve üreticilerin sorunlarının ve işsizliğin gün geçtikçe arttığını öne sürdü. Ağar, iktidara geldiklerinde ''KOBİ Bankası'' kuracaklarını da kaydetti. 

Kendisine zaman zaman ''Kiminle koalisyon yapacaksınız?'' sorusunun yöneltildiğine dikkati çeken Ağar, ''Bizim ortaklarımız belli. Biz esnafla, çiftçiyle ve sanayicilerle koalisyon yapacağız'' diye konuştu. 

İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Birliği Başkanı Salahaddin Hünü, konuşmasının ardından Ağar'a teşekkür plaketi verdi. 

SAADET PARTİSİ GENEL BAŞKANI KUTAN: 

Saadet Partisi Genel Başkanı Recai Kutan, dış politikada ulusal, manevi ve ahlaki değerlerin her geçen gün biraz daha çökertildiğini savundu. 

Recai Kutan, partisinin İstanbul il başkanlığınca Zeytinburnu'ndaki bir düğün salonunda düzenlenen ''Seçim Hamlesi'' başlıklı toplantıya katıldı. 

Türkiye'nin, tehlikeli bir gidişin içinde olduğunu, ülkede maddi kriz ve manevi bunalım yaşandığını savunan Kutan, dış politikada da Türkiye'nin önüne adım adım 2. Sevr Anlaşması'nı getirecek haince çalışmalar yapıldığını ileri sürdü. 

Kutan, Türk ekonomisinin iflasa gittiğini, işçi, memur, çiftçi, esnaf ve emeklinin perişan durumda olduğunu savunarak, sanayicilerin toptan çökmek üzere olduğunu, dolayısıyla ekonomide tam bir çöküntü yaşandığını iddia etti. 

Kutan, dış politikada ulusal, manevi ve ahlaki değerlerin her geçen gün biraz daha çökertildiğini ve haince planlar uygulandığını öne sürerek, şunları kaydetti: 

''Yanlış zihniyetler Türkiye'yi bu hale getirdi. Bu zihniyetlerin özelliği, Batı taklitçis  olmaları ve Batı'yı üstün görmeleridir. 'Batı medeniyetinin yanında olmak zorundayız' diyorlardı. Son yıllarda Batı medeniyetinin ne olduğunu Afganistan ve Irak'ta gördük. İnsanlara değil, hayvanlara dahi layık olmayan işkencelerde Batı medeniyetini gördük. 'Özgürlük getireceğiz' diyorlardı, işkence
ve kan getirdiler.'' 

Kutan, Türkiye'nin şu anda ''milli ve şahsiyetli bir dış politikası olmadığını'' ileri sürerek, dış politikanın ABD ve AB'ye, ekonominin ise IMF,
Dünya Bankası ve uluslararası büyük sermaye kuruluşlarına havale edildiğini iddia etti. 

Mevcut ekonomik düzenin tam bir ''soygun düzeni'' olduğunu ileri süren Kutan, dışarıdan dolarların yatırım için değil, faiz işlemleri için getirildiğini ve her yıl faizcilere 55 milyar dolar ödendiğini kaydetti. 

Kutan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ''ihracat patladı'' dediğini kaydederek, ''İthalattan neden bahsetmiyorsunuz? Her sene 45 milyar dolar ithalata borçlanıyorsunuz'' diye konuştu.
AA
Yayın Tarihi : 23 Aralık 2006 Cumartesi 23:46:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?