26
Mayıs
2024
Pazar
SİYASET

AKP'ye Fakıbaba öfkesi

YENİDEN aday gösterilmemesi üzerine AKP'den istifa ederek Saadet Partisi'ne katılan Şanlıurfa Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba için düzenlenen destek mitingi AKP'ye isyan mitingine dönüştü. Yaklaşık 10 bin kişinin katıldığı belediye önündeki mitingde izdiham ve zaman zaman gerginlikler yaşandı.

Miting yoğunluğu nedeniyle Atatürk Bulvarı çift yönlü olarak araç trafiğine kapandı. Bazı araç sürücülerin kalabalığa rağmen yoldan geçmek istemesi üzerine vatandaşlardan tepki geldi. Araçların geçmesine izin vermeyen vatandaşlar, bu uygulamanın Vali Yusuf Yavaşcan'nın talimatı üzerine yapıldığını ileri sürerek, 'Vali istifa' sloganları attı. Bu duruma öfkelenen vatandaşları Şanlıurfa Emniyet Müdür yardımcıları devreye girererek sakinleştirip, araçların geçişlerine izin verdi.

Tekbir getirip 'Urfa seninle gurur duyuyor' sloganları eşliğinde belediye binası önünde kurulan platforma çıkan Belediye Başkanı Fakıbaba kendisini istemediği iddia edilen 7 AKP'li milletvekilinin Başbakan'ı yanılttığını savunarak, "Benim hiçbir günahım yokken, maalasef 7 AKP'li vekil beni istemediği için 2 gün önce AKP'den istifa ettim. Bundan sonraki hizmetimi Saadet Partisi'nde sürdüreceğim. Ben ve ekibim halkımız için seferber olduk. Allah'a şükür boğazımdan hiç haram lokma geçmedi. Beni karalamak için çok iftiralarda bulundular. Ben dünyanın en zengin insanıyım. Çünkü sizlere olan sevgim, sizlerin bana olan sevgisi benim için parayla ölçülemez" dedi.

Bağırmaktan dolayı sesi kısılan Fakıbaba'nın konuşması sık sık 'Vekiller istifa' sloganlarıyla kesildi. Destek mitinginde Urfa kurtuluş savaşında bestelenen 'Yaşasın Urfalılar teslim olmadı' müziği eşliğinde coşan vatandaşlar, '7 vekil dersi sandıkta alacak' diye sloganlar attı. Çok sayıda polisin görev aldığı ve yaklaşık 2 saat süren miting olaysız sona erdi.

Milliyet
Yayın Tarihi : 18 Ocak 2009 Pazar 18:19:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
mustafa dündar IP: 78.162.67.xxx Tarih : 18.01.2009 21:05:55

SAYIN BAŞKAN ÇOK İYİ BİR İNSAN OLABİLİR ,HAKLIDA OLABİLİR 29 MARTTA OMU,YOKSA VEKİLLERMİ HAKLI ORTAYA ÇIKACAK.KİMSE KİMSEYİ ÜZMESİN ,EN İYİ ZAMAN İLAÇTIR,BEKLEYİP GÖRELİM...