26
Mayıs
2024
Pazar
SİYASET

AKP’ye illegal para aktarıyorlar

AKP’ye illegal para aktarıyorlar

CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, Deniz Feneri ve YİMPAŞ yapılanması içinde kayıt dışı ve illegal yollardan AKP’ye para aktarıldığını öne sürerek, Deniz Feneri, YİMPAŞ ve benzeri olaylarda, Ergenekon soruşturmasında olduğu gibi telefon dinleme yöntemine başvurulmadığına dikkati çekti.

Kart, dünkü basın toplantısında, Deniz Feneri ve YİMPAŞ arasında organik bağa işaret etti. Kart, Deniz Feneri e.V davasında ceza alan Mehmet Gürhan’ın kayınpederi Şükrü Kurum’un YİMPAŞ’ta, oğlu Recep Kurum’un ise Deniz Feneri e.V’de yönetici olduğunu açıkladı. Kart sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu çerçevede çok önemli ve somut bir bağlantıdan söz etmek istiyorum; AKP-Yozgat-Şefaatli ilçe teşkilatının kara para ya da kayıt dışı para trafiğinin yönlendirilmesinde önemli bir rol üstlendiğine dair bilgiler tarafımıza ulaştı. Bu AKP’lilerin mal varlığı açıklanmalı."

Kart, 1997’de Gümrük Muhafaza Müdürlüğü’nün düzenlediği rapora da değindi. Buna göre, YİMPAŞ davası asli sanıklarından Şefaatli doğumlu Kadir Şöhret’in bagajında bulunan 23 bin 900 gram altına el konulduğunu, ancak bu kişinin sorgulamada hazır edilmek üzere AKP kurucusu, YİMPAŞ yöneticisi eski milletvekili İlyas Arslan (vefat etti) tarafından teslim alındığını kaydetti. Kart, "MASAK’ı ve Cumhurbaşkanlığı DDK’yı göreve çağırıyoruz" dedi.
 

Hürriyet
Yayın Tarihi : 16 Nisan 2009 Perşembe 07:38:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?