20
Mayıs
2024
Pazertesi
SİYASET

Aksaray'da bir 'Palta' Başkan!

Sağlık Bakanlığı’nın ishal vakalarının sudan kaynaklandığını açıklamasına Aksaray Belediye Başkanı Nevzat Palta sert tepki gösterdi.

Palta, sadece gaita(dışkı) testiyle hastalığın sudan kaynaklandığının anlaşılamayacağını söyleyerek “Bakanlığın açıklaması beni tatmin etmiyor. Daha tatmin edici bir açıklama bekliyorum. Sadece gaita testiyle olmaz. Tek başına suya endekslemek doğru değil. Ortada bir vaka var. Aksaray’da, Konya’da, Şereflikoçhisar’da, Siirt’te, Antakya’da ishal vakaları görülüyor. Oraları da mı ben kirlettim. Oraları da mı benim suyum kirletti” dedi.

Aksaray Belediye Başkanı Nevzat Palta, ANKA’ya yaptığı açıklamada, ishal virüsünün basit bir şekilde atlatıldığını belirtti. Bir günlük, özellikle ayaktan, serumla yapılan tedavilerin uygulandığını belirten Palta, hastalık hızında da azalma olduğunu söyledi.
Aksaray Belediye Başkanı Sağlık Bakanlığı’nın ishal vakalarının kaynağını “su” olarak göstermesine ise sert tepki gösterdi. Bakanlığa katılmadığını bildiren Palta, “Sadece gaita testi ile hastalığın sudan kaynaklandığı söylenemez” dedi.

Bakanlığın açıklamalarının kendisini tatmin etmediğini ifade eden Aksaray Belediye Başkanı Palta, “Daha tatmin edici bir açıklama bekliyorum. Tabi ki sudan da olabilir; ancak suyun analizi yapılarak çıkıp denilecek, ‘Şu madde var ve bundan dolayı oldu’ denilecek. Yoksa sadece gaita testiyle olmaz. Tek başına suya endekslemek doğru değil” diye konuştu. Türkiye’nin çeşitli illerinde ishal vakalarının giderek yaygınlaşmaya başladığını kaydeden Nevzat Palta, “Ortada Türkiye’nin çeşitli illerinde görülen bir vaka var. Aksaray’da, Konya’da, Şereflikoçhisar’da, Siirt’te, Antakya’da ishal vakaları görülüyor. Oraları da mı ben kirlettim. Oraları da mı benim suyum kirletti” dedi.

-SAĞLIK BAKANLIĞI’NIN SU ANALİZLERİ TEMİZ ÇIKTI-

Sağlık Bakanlığı’nın Aksaray’ın suyuna ilişkin herhangi bir kirliliği saptamadığını belirten Aksaray Belediye Başkanı Palta, “Bakanlıktan gelen ekipler 17 Mayıs’ta bu konudaki analizlerinde ‘Şebeke sularında kimyasal ve bakteriyolojik kirlilik saptanmadı. Şebeke suyunda ve kaynak sularında yeterli klor düzeyi mevcut. Bir bakteriyel kirlenmeye karşı sular korunaklı’ yönünde rapor verdiler” diye konuştu. Bugün Valilikte Aksaray Valisi, Aksaray İl Sağlık Müdürü ile bir toplantı yaptıklarını da bildiren Aksaray Belediye Başkanı Nevzat Palta, özellikle okul sağlığı konusunda kararlar aldıklarını belirterek şunları söyledi:

“Okullardaki su depolarının kontrolü, okul kantinlerindeki ve yemekhanelerindeki hijyen ve alınacak tedbirler konusunu konuştuk. Yine ilimizdeki gıda üretim, satış yerleri ve pazarların hijyen güvenliği, su sağlığı ve sanitasyon çalışmalarının değerlendirilmesine ilişkin kararlar aldık. Özellikle hijyen kurallarına ilişkin ciddi tedbirler alınacak. Öte yandan vatandaşlar ise kaynağı belli olmayan suları kullanmasın. Herhangi bir şey yok; ancak yine de şehrin şebeke suları da kaynatılarak içilsin.”

...
Yayın Tarihi : 20 Mayıs 2008 Salı 15:28:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
mehmet doğrusöyler IP: 88.226.129.xxx Tarih : 20.05.2008 16:13:44

başlık her şeyi anlatmış zaten katılıyorum ..bir PALTA başkan işte her şey kesinleşmiş bakanlık virüs suda bakteri var diyo palta itiraz ediyo. vatandaşı bi öldüreydin bi serumlada iyileşiyomuş insanlar ..insanların yaşadığı bu tedirginlik ne olacak..