16
Mayıs
2024
Perşembe
SİYASET

Aksu: Azmettirenler gözaltında

Hrant Dink suikastının zanlısı Ogün Samast'ın sorgusu sürerken, İçişleri Bakanı Abdükadir Aksu, zanlıyı azmettirenlerin ve zanlının içinde yer aldığı grubun önemli bir kısmının İstanbul’da gözaltına alındığını açıkladı. 

Cinayeti nefretle kınayan Aksu, bu olayda tek tesellinin zanlının çabuk yakalanması olduğunu söyledi. İçişleri Bakanı Aksu, cenaze töreniyle ilgili ayrıntıların gözden geçirildiğini ve yarınki cenaze törenine katılacağını da bildirdi. Hrant Dink’in yarın yapılacak cenaze töreni öncesinde durum değerlendirmesi yapmak amacıyla İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nde yapılacak toplantıya katılmak üzere Emniyete gelen Aksu, burada gazetecilerin sorularını yanıtladı. 

Aksu, Dink’in öldürülmesinin ardından gerek Ankara, İstanbul, Samsun ve Trabzon’daki bütün birimlerin, Valilerin Başsavcıların, savcıların, güvenlik görevlileri ve istihbarat birimlerimiz koordineli, ahenkli bir şekilde, uyum içerisinde, disiplinli bir şekilde hareket ettiğini söyledi. Kısa süre içerisinde failin fotoğrafı tespit edildiğini belirten Aksu, bu süreçte basına, desteği ve işbirliğinden dolayı teşekkür etti. Aksu, medyaya dağıtılan fotoğrafların yayınlandıktan sonra zanlıya ulaşılması çok kolay olduğunu vurgulayarak, “32 saat sonra zanlı ele geçirildi. Ondan daha önceki saatlerde onu bu işe teşvik edilen grubun önemli bir kısmı gözaltına alınmıştı. Savcılarımız nezaretinde, sorgulanıyor. Soruşturma devam ediyor" dedi.
Miliyet internet
Yayın Tarihi : 22 Ocak 2007 Pazartesi 18:24:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?