19
Mayıs
2024
Pazar
SİYASET

Aksu'dan DTP'ye üstü kapalı uyarı

İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu, her siyasi partinin Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına uyması gerektiğini, siyasi parti yöneticilerinin de bunu bilerek hareket etmek zorunda olduğunu söyledi.

Diyarbakır'da bir basın toplantısı düzenleyen Bakan Aksu, "(siyasi parti yöneticileri) kesinlikle yanlış ve kanunsuz işlene yönelmemeli bulunduğu makam itibariyle. Bu kanunlarımızda da yazılı. Görev ve sorumluluk bilinciyle davranış sergilemeleri zorunludur" dedi.

Güvenlik güçlerinin olayın işbirlikçilerini ve uzantılarını ortaya çıkarıp adalete teslim edeceğini söyleyen Aksu, kışkırtmalara karşı vatandaşlar başta olmak üzere bazı siyasi partiler ve sivil toplum örgütlerinin sağduyulu davranarak tertipçilere gereken cevabı verdiğini belirtti.

"Birlik ve beraberliğimizi hiçbir şekilde bozmayalım" diyen Aksu, "çocuk ve gençlere sahip çıkalım. Yanlış istikametlere yönlenmelerine fırsat vermeyelim. Onlara sahip çıkmayarak geleceklerini karartmayalım" dedi.

Bakan Aksu, TC'nin herkesin can ve mal güvenliğini sağlayacak güçte olduğunu belirterek, olayları sinsice destekleyenlerin tek tek yakalanacağını ve teşhir edileceğini kaydetti.

Aksu, "demokrasiyi dinamitlemenin adı vatan ve insanlık düşmanlığıdır. Bu tarihe bu şekilde geçecektir" diye konuştu.

Erdoğan'dan DTP'li Baydemir'e eleştiri

Diyarbakır ve Batman'da durumun hükümet ve güvenlik güçlerinin kontrolü altında olduğunu söyleyen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da, Diyarbakır Belediye Başkanı Osman Baydemir'i ''belediye başkanı olmak sorumsuzluk getirmez'' sözleriyle eleştirmişti.

Başbakan Erdoğan, "hukuk devletinin içinde bir belediye başkanı bu ifadeleri kullanamaz, kullanmamalıdır'' dedi.

Baydemir, Bingöl'de yapılan operasyonlarda ölü ele geçirilen 14 teröristin cenazelerinin defnedilmesinin ardından çıkan olaylarda iki kişinin hayatını kaybetmesiyle ilgili olarak, ''bir gün önce bu kentin, bu bölgenin acısı 14 idi, bu saat itibari ile 16'dır ve belki bir saat sonra kaygımız o ki, bu daha fazlalaşabilir'' demişti.

Bu sözler üzerine İçişleri Bakanlığı Baydemir hakkında terör örgütünü övücü açıklama yaptığı gerekçesiyle inceleme, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı da soruşturma başlatmıştı.

Üç günün bilançosu: Altı ölü

Diyarbakır'da 28 martta dört PKK'lının cenaze törenlerinin ardından başlayan ve dün de devam eden gösterilerde ölenlerin sayısının toplam altı olduğu açıklandı.

Diyarbakır Valiliği dünkü gösterilerde 6 yaşındaki Enes Ata, 18 yaşındaki Mehmet Akbulut ve ismi henüz öğrenilemeyen 25 yaşlarındaki bir kişinin öldüğünü açıkladı.
CNN TÜRK
Yayın Tarihi : 31 Mart 2006 Cuma 15:10:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?