16
Mayıs
2024
Perşembe
SİYASET

Aksu'dan gece mitingi

Eski İçişleri Bakanı ve AK Parti Milletvekili Abdulkadir Aksu, Osmaniye'de düzenlenen gece mitinginde vatandaşlara seslendi. Aksu, muhalefete yüklendi.


Akşam saatlerinde Osmaniye'ye gelen Abdulkadir Aksu, partisinin Karaboyunlu Mahallesi'nde düzenlediği gece mitingine katıldı. Kalabalık bir partili topluluğuna seslenen Aksu, "Sizler, 3 Kasım 2002'deki seçimde nasıl bazı partileri oylarınızla tarihe gömdüyseniz, bu cumhurbaşkanlığı seçimini siyasi krize dönüştürenleri, meclise girmeyenleri, meclise girmek isteyen arkadaşlarına da mani olanları 22 Temmuz'da topyekün meclisten sileceksiniz" dedi. Konuşmasında erken seçim isteyenlerin şimdi seçimden kaçmaya çalıştığını savunan Aksu, şunları söyledi:


"22 Temmuz tarihi belirlenince itirazlar başladı. Bu tarihte pamuk işçileri, fındık işçileri çalışmaya gidecekmiş ve bunlar oy kullanamayacakmış. Mazeret bu değil aslında. Bunlar seçimden kaçıyorlar. Bunlar yazın o sıcağında 5 yıldızlı otellerin havuzlarında, denizlerde serinlemek varken niye Anadolu'nun tozlu yollarında koşsunlar. Buna itiraz ediyorlar. Cumhurbaşkanını halk seçerse rejim sıkıntıya girermiş. Bunlar milli iradeden kaçıyorlar. Sizden kaçıyorlar, sandıktan kaçıyorlar. Ancak sandıkta derslerini alacaklar inşallah. Bu dersi de sizler vereceksiniz."


Aksu, konuşmasının son bölümünde MHP lideri Devlet Bahçeli'yi eleştirdi. Aksu, "Hatırlarsınız, birileri geçen seçimlerde meydanlarda 'ip edebiyatı', 'urgan edebiyatı' yaptı. Peki iktidar oldu da ne yaptılar? Aziz milletimiz bunları unutmadı. Ben bunlar için diyorum ki, bunlar dünkü gazete, artık okunmaz. Biz bugünkü gazeteyi okuyoruz" diye konuştu. Bu arada önceki seçimlerde bayanların çok başarılı olduğunu belirten Abdulkadir Aksu, bu seçimlerde de bayanlara güvendiğini ve başarı beklediğini söyleyerek,
Osmaniye'den 4 milletvekilini de istediğini bildirdi.

iha
Yayın Tarihi : 13 Temmuz 2007 Cuma 03:19:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?