19
Mayıs
2024
Pazar
SİYASET

Aleviler azınlık kabul edilmeyecek

Devlet Bakanı Mehmet Aydın, holdinglerle İslam'ın bütünleştirilmesinin yanlış olduğunu belirterek, "Holdingin başına İslami kelimesini getirmek kadar yakışıksız ve yanlış bir şey olamaz. Paranın dini imanı olmaz. İslami terör, İslamfaşizm gibi tabirleri kullanmak kadar bu tabir de yanlıştır" dedi. 

Aydın, alevi vatandaşların cenazelerinin camilerde reddilmesi gibi bir uygulamanın kesinlikle olmadığını savundu.
TBMM Plan Bütçe Komisyonu'nda 2007 yılı bütçesinin görüşmeleri sürüyor. Devlet Bakanı Aydın, bakanlığının bütçesiyle ilgili milletvekillerinin eleştiri ve sorularını cevaplandırırken 15 bine yakın kadro isteklerini içeren taslağın yakında Meclis'e gönderileceğini açıkladı. Aydın, yatay geçişlere gönüllü olarak izin vermelerinin sözkonusu olmadığını ancak bu kişilerin ikinci bir eğitim ve öğretim kurumunda okuyup ikinci meslek edindikleri için kurumdan yatay geçişlerini izin verildiğini anlattı. 

Devlet Bakanı Aydın, Alevilik konusunu gündeme getiren AB temsilcilerine, Alevilerin azınlık olmadığının anlatıldığını belirterek, "Alevi vatandaşlarımızın cenazelerinin camilerde reddedilmesi gibi bir uygulama yoktur. Reddedilen varsa bana bildirin. Alevilik için görüşülmesi gereken her makamla görüştük. Azınlık tarifini kabul etmeyeceğimizi bildirdik" diye konuştu. 

Aydın, holdingin başına 'İslam' kelimesi getirilmesine eleştirdi. Aydın, "Holdingin başına İslam kelimesini getirmek kadar yakışıksız bir şey olamaz. Paranın dini imanı olmaz. İslami terör, İslamfaşizm tabirleri ne kadar yanlışsa bu da yanlıştır" diye konuştu. 

Aydın, Diyanet'e ait camilerde bu şekilde para toplanmasının mümkün olmadığını vurgulayarak, diğer camilerde bu tür olaylar yaşanmış olabileceğini bildirdi. Aydın, yolsuzluk ve kul hakkı konusunda bağışlamanın sözkonusu olmadığını belirterek, bu konuda suistimali olanlar hakkında soruşturmalar açıldığını söyledi.
iha
Yayın Tarihi : 6 Kasım 2006 Pazartesi 21:03:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ahmet akarçeşme IP: 85.99.169.xxx Tarih : 7.11.2006 00:20:24
Alo aklınızı başınıza toplayın.Bunu telafuz etmeniz bile ihanettir.Türkiyede azınlık varsa ERMENİ,YAHUDİ,RUM, vs gayri muslümlerdir.Bu ülkede bir ferdini dahi şehid vermeyen insan yoktur.ÇANAKKALEDE yatan dedelerin ataların torunları tek vucut ve bu vatanın öz be öz EVLATLARIDIR.Avrupa şeytanlarını sinsi planıda ülkede kardeşi kardeşe kırdırtmak.Allah korusun.VE KARDEŞLİĞİMİZ DAİM ve sonsuz olacaktır.Yaşasın İSLAM kardeşliği