19
Mayıs
2024
Pazar
SİYASET

Ali Dinçer'in durumu iyi

Hepatite bağlı karaciğer yetmezliği nedeniyle karaciğer nakli yapılan TBMM Başkanvekili Ali Dinçer'in sağlığına kavuştuktan sonra organ nakli konusunda bir kampanyaya öncülük etmek istediği bildirildi.

Lenf kanserini geçen yıl yenen ancak hepatite bağlı karaciğer yetmezliği sorunu yaşarken, kalp krizi sonucu hayatını kaybeden üniversite öğrencisi Hasan Saka'nın karaciğeri ile hayat bulan Dinçer, normal servise alındı.

Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi İbni Sina Hastanesinde 22 Aralıkta gerçekleşen nakil sonrası tedavisi süren Dinçer'e eşi ve ailesi dışında ziyaretçi yasağı bulunuyor. Ziyaretçilerin kabulü için hastanede bir masa oluşturulduğu bildirildi.

Dinçer'in doktoru Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sadık Ersöz, Dinçer'in sağlık durumunun iyi olduğunu, olağan seyrettiğini kaydetti.

Dinçer'in, ayağa kalkıp dolaştırıldığını, yemek yemeye başladığını anlatan Ersöz, organ nakillerinde ilk birkaç gün hastanın kritik durumunun devam edeceğini ancak Dinçer'in olumsuz herhangi bir durumun söz konusu olmadığını söyledi.


aa
Yayın Tarihi : 26 Aralık 2006 Salı 12:12:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?