22
Mayıs
2024
Çarşamba
SİYASET

Altından aynı bağlantı çıktı

Ankara’da 23 Nisan günü "Kuran okuma yarışması"nı organize eden Anadolu Gençlik Derneği 2002’de kuruldu. Dernek, Sincan’da tankların yürümesine neden olan "Kudüs Gecesi"ni düzenleyen ve 28 Şubat sürecinde kapatılan Milli Gençlik Vakfı’nın devamı.

GENELKURMAY Başkanlığı açıklamasında, "alternatif 23 Nisan kutlamaları" olarak nitelendirilen Kutlu Doğum Haftası etkinliklerinden, Ankara’daki "Kuran okuma yarışması"nı organize edenlerin, 1997’deki 28 Şubat sürecinde Sincan’da tankların yürümesine yol açan "Kudüs Gecesi"ni düzenleyenlerle bağlantılı olduğu ortaya çıktı.

ENGÜRÜ PARAVAN

Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı gününde, toplumda infial yaratacağı düşüncesiyle son anda iptal edilen "Asr-ı Saadet Gecesi" için Atatürk Spor Salonu’nu kiralayan Engürü Spor Kulübü’nün, paravan olduğu anlaşıldı. Geceyi, aslında Anadolu Gençlik Derneği’nin (AGD) düzenlediği belirlendi. AGD, bundan tam 10 yıl önce, 1997’nin Şubat ayında Sincan’daki Kudüs Gecesi’ni düzenledikten sonra kapatılan Milli Gençlik Vakfı’nın devamı niteliğinde. Engürü Spor Kulübü yöneticisi Celalettin Han, AGD’nin de Ankara Şubesi’nin kurucusu ve şu andaki başkanı.

UCUZ OLSUN DİYE

Kulüp yönetici Han, Hürriyet’e organizasyonun AGD’ye ait olduğunu doğrulayarak, şunları söyledi: "AGD, salonu kendi adına tutsaydı 25 bin YTL civarında para ödeyecekti. Bu şekilde kira, 5 bin YTL’ye düştü. Bu sadece Kuran okuma yarışmasıydı. İyi niyetle hazırladığımız bu organizasyonun Genelkurmay Başkanlığı’nın bildirisine girmesini ben hayretler içinde karşıladım. 23 Nisan tarihinin seçilmesinde art niyetimiz yoktu. 22 Nisan için salonu tuttuk ama TBMM’nin o gün salonda etkinlik yapmayı planladığı bildirilince 23 Nisan’ın uygun olacağını düşündük. Tepkiler üzerine etkinliği iptal ettik."

BAŞKANLAR AYNI

AGD, kapatılmasına 28 Şubat sürecinde karar verilen Milli Gençlik Vakfı’nın devamı olarak 10 Şubat 2002’de kuruldu. Başkanlığını da MGV’nin eski genel başkanı İlyas Töngüş üstlendi. Halen Töngöş’ün başkanlık yaptığı AGD’nin yayın organlarından biri olarak çıkartılan Anadolu Gençlik Dergisi de kapatılan MGV’nin üyeleri tarafından kuruldu. AGD’nin internet sitesinde, kapatılan RP’nin yasaklı siyasi lideri Necmettin Erbakan, halen "Milli Görüşün lideri" olarak tanımlanıyor ve fotoğrafları sitede yer alıyor.
Kamuran ZEREN - Arda AKIN / Hürriyet
Yayın Tarihi : 29 Nisan 2007 Pazar 07:34:50
Güncelleme :29 Nisan 2007 Pazar 07:42:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?