18
Mayıs
2024
Cumartesi
SİYASET

'Amerika'da, Samsun'da gezip Avrupa türküsü söylüyorlar'

Anavatan Partisi Genel Başkanı Erkan Mumcu, CHP'nin Meclis'i olağanüstü toplantıya çağırdığı pazartesi günü tam kadro Genel Kurul'da olacaklarını söyledi. Mumcu, Meclis'in toplanamamasının ise Türkiye'nin meşru bir platformda bile uyuşamadığını göstereceğini savundu.

Anavatan Partisi'nin Bolu Abant'ta düzenlediği kamp devam ediyor. Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) üyelerinin katılımıyla Büyük Abant Otel'de gerçekleştirilen kampta, partinin yeni siyaset anlayışı şekillendiriliyor. Kampta bir basın toplantısı düzenleyen Genel Başkan Mumcu da yaptığı açıklamada, yeni bir siyaset anlayışını hayata geçireceklerini söyledi.

CHP'nin başvurusu üzerine Meclis'in olağanüstü toplanacağına işaret eden Mumcu, tam kadro 19 Eylül Pazartesi günü TBMM Genel Kurulu'nda hazır bulunacaklarını söyledi. AKP yöneticilerinin, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın programı nedeniyle toplantıya katılım sağlamayacağını söylediklerini hatırlatan Mumcu, bunu duyduğu zaman kulaklarına inanamadığını belirtti. Mumcu, "Biz eksiksiz olarak orada olacağız. Diğer milletvekillerinin de orada olacağını düşünüyoruz. AKP içinde temel meselelerde duyarlılığından şüphe etmediğimiz milletvekillerinin de toplantıya katılacağını düşünüyoruz" dedi.

Meclis'in toplanması için 184 milletvekilinin Genel Kurul'da hazır bulunması gerektiğine işaret eden Mumcu, aksi takdirde Türkiye'nin meşru bir adreste bile uzlaşamadığının görüleceğini savundu. AKP yöneticilerinin son terör olaylarını 3 Ekim'de müzakerelere başlanılmasını engellemeye yönelik bir girişim olarak değerlendirdiğini hatırlatan Mumcu, şöyle konuştu: "Edepli olmak lazım. Bu millet bunları Allah'tan korkuyor diye seçti. Ancak Allah'tan korksalar böyle yapmazlar. Anneler onlardan çözüm bekliyor. Askerde oğulları olan anneler çare beklerken, beyefendiler Amerika'da, Samsun'da gezip Avrupa türküsü söylüyorlar. Cami avlusunda çocuk bırakır gibi Kürt sorunu deyip köşeye çekilmek kimsenin yapacağı bir şey değildir. Millet onlara emanet verdi, Türkiye'nin tapusunu vermedi. Kimse yüzde 34 oy aldım diye padişah, imparator aldım zannetmesin. Millet indirdiği gibi bindirir, bindirdiği gibi indirir."

Ekonomik tabloya ilişkin de değerlendirmelerde bulunan Mumcu, hükümetin hortumları kestiğini belirterek, "Biz hortumların kesilmediğini, başka ceplere aktarıldığını zannediyorduk. Oysa aynı ceplere aktarılıyormuş. Bu komisyon karşılığında yapılıyormuş" dedi.

Galataport ihalesine ilişkin de konuşan Mumcu, bu projenin a'dan z'ye kendi projesi olduğunu ama işletme hakkının 49 yıllığına verilmesini öngörmediğini belirtti. Mumcu, Türkiye'nin dış politikasının ehil ellerde olmadığını savunarak, AKP'nin Türkiye'nin hak ve hukukunu yurtdışında muhafaza edemeyeceğini, çünkü meşruiyeti yurtdışından aradığını iddia etti. Mumcu, bugün Avrupa Komisyonu eş başkanının Atatürk resminin resmi dairelerden indirilmesi gerektiği yönündeki açıklamalarının hatırlatılması üzerine ise, bunların hükümetin tavrından kaynaklandığını ileri sürdü.

Mumcu, konuşmasının ardından Abant Gölü kıyısına inerek, halkla sohbet etti.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Eylül 2005 Cumartesi 16:26:47
Güncelleme :17 Eylül 2005 Cumartesi 16:55:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?