16
Mayıs
2024
Perşembe
SİYASET

ANAVATAN ve DYP'den gövde gösterisi

Demokrat Parti için Mayıs ayının iki önemli gününü baz alan DYP ve ANAVATAN Ankara’da gövde gösterisi yapacak. Demokrat Parti’nin iktidara gelişinin 57. yıl dönümü olan 14 Mayıs’ta düzenleyeceği gösterileri demokrasi şölenine dönüştürülecek. Demokrat Partinin iktidardan uzaklaştırıldığı gün olan 27 Mayıs’ta da DYP DP adını ve amblemini alacak. 

Demokrat Parti çatısı altında birleşme kararı alan DYP ile ANAVATAN birlikte 14 Mayıs Pazartesi günü Ankara’da Selim Sırrı Tarcan Spor Salonu’nda geniş katılımlı bir toplantı yapacak. 14 Mayıs 1950 yılında iktidara gelen Demokrat Parti’in seçim zaferini pazartesi günü ortak düzenleyecekleri bir salon toplantısıyla kutlayacak. Gövde gösterisine dönüştürülmesi beklenen toplantıda DYP Lideri Mehmet Ağar ile ANAVATAN Lideri Erkan Mumcu da birer konuşma yapacak. Toplantıda Demokrat Parti’nin tarihi anlatılacak ve bir de sinevizyon gösterisi yapılacak. 

Bu arada DYP birleşme kongresini 27 Mayıs’ta yapıyor. DYP’nin Demokrat Parti adını alacağı ve amblemini değiştireceği kongresi 27 Mayıs askeri müdahalesinin yıldönümünde Anadolu otelinde gerçekleştirecek. Tüzük ve program değişikliği de gerçekleştirilecek bu kongrenin ardından ANAVATAN da Haziran ayında olağanüstü kongreye giderek birleşme sürecine son noktayı koyacak.

AA
Yayın Tarihi : 12 Mayıs 2007 Cumartesi 12:57:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Kenan ORUÇ IP: 81.213.248.xxx Tarih : 13.05.2007 11:15:03
ya bırakın bu işleri, sanki babanızın partisi yahu, size kim devretti bu partiyi? milletin hangi bayrağa selam verdiği belli olmayan kişilerin ardından gitmemesi dileklerimle.