30
Mayıs
2024
Perşembe
SİYASET

ANAVATAN'a bir üye daha

Eski Başbakan ve 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın eşi Semra Özal ile oğlu Ahmet Özal'dan sonra, eski bakanlardan ve ANAP'ın kurucularından Hüsnü Doğan da Anavatan Partisi'ne üye oldu.

ANKA’nın edindiği bilgiye göre, parti kurucuları arasında yer alan Doğan yeniden Anavatanlı oldu.

Devlet Planlama Teşkilatı kökenli olan Doğan, 1983 yılında ANAP kurucusu olunca devlet memuriyetinden ayrıldı. ANAP'ın programını yazdı. Partinin Özal'dan sonra iki numaralı kurucusu oldu. Birinci Özal Hükümetinde parlamento dışından Tarım Orman ve Köyişleri Bakanlığına getirildi. Bu görevi aralıksız 5. 5 yıl sürdürdü. Özal'ın yeğeni olan Doğan, Özal tarafından "yetim Hüsnü", "Yeğen Hüsnü" diye anılmıştı. 1986 ara seçimlerinde Istanbul'dan milletvekili seçildi.

Akbulut Hükümetinde Devlet Bakanı, Körfez Krizi sırasında da Savunma Bakanı oldu. Bu bakanlıktan azledildiği zaman gerekçe olarak Semra Özal'ın Istanbul il Başkanlığına getirilmesine karşı çıkması olduğu iddia edilmişti.

Mesut Yılmaz'ın ANAP içinde "kesin egemenliği"nden sonra partiden istifa etti. Ve Turgut Özal'ın yeniden siyasete dönmesi için hazırlıklara başladı. 7 Ekim 1993'te Yusuf Bozkurt Özal ile birlikte Yeni Parti'yi kurdu. Bu partinin genel başkan yardımcısı oldu. Ancak Turgut Özal'ın vefatıyla proje tamamlanamadı.

anka
Yayın Tarihi : 26 Mayıs 2008 Pazartesi 15:07:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ALİ KALYON IP: 88.244.233.xxx Tarih : 26.05.2008 16:40:50

MİLLETİN VERDİKLERİ BİTTİMİ Kİ YENİDEN DÖNMEYE ÇALIŞIYORSUNUZ ANCAN AMİYANE TABİRLE MAYMUN GÖZÜNÜ AÇTI ARTIK PAPATYA ESKİLERİ.