28
Mayıs
2024
Salı
SİYASET

ANAVATAN'da 'Mesut Yılmaz döner mi' sancısı

Eski Başbakan Yılmaz'ın aklanarak siyasete döneceği iddiaları ANAVATAN'da tartışmalara yol açtı. ANAVATAN Genel Başkanı Mumcu, sorular üzerine, 'Dönerse de bıraktığını bulamaz' dedi

Yüce Divan'da yargılanan eski başbakan Mesut Yılmaz'ın duruşmalar için Ankara'ya geldiğinde eski ANAP'lı bakan ve milletvekilleriyle yemekli toplantılar düzenlediği, "Kaldığımız yerden devam edeceğiz" sözleriyle işaret verdiğine ilişkin haber tartışmaya neden oldu.

Zaman gazetesinde dün "Eski ANAP'lılara dönüş sinyali" başlığıyla verilen haberi Yılmaz'a yakın bazı eski bakanlar doğrulamadı. Yılmaz'ın yakın çevresinden eski bir bakan, "Ankara'da katıldığı her toplantıda bulunurum. Böyle bir ifadesi olmadı, zaten özellikle bu konularda çok dikkatli konuşur. Ayrıca 'kaldığımız yer' iyi bir nokta değildi ki öyle desin" dedi.
Dönse de bulamaz

Mumcu ise, Adapazarı'nda Sakarya Sanayici ve İşadamları Derneği'nde katıldığı programda gazetecilerin sorularını yanıtladı. "Yılmaz ANAVATAN'a dönerse birlikte çalışır mısınız?" sorusu üzerine Mumcu, şu yanıtı verdi:

"Dönerse de bıraktığını bulamaz. Dönüp dönmemesi konusunda bir şey söylemek benim hakkım değil. Partiler kişilerin değil, milletin malıdır. İsteyen gelir, isteyen gelmez. Bazı prosedürler var. Böyle bir ihtimal de yok. Bu konuda en küçük bir beyanı yokken ve bunu bir spekülasyon konusu yapmak ve özellikle de yargı aşamasındaki bir insan için gıyabında bunu konuşmak haksızlık diye düşünüyorum."

Şimdi heveslendiler

ANAVATAN Genel Başkan Başdanışmanı ve Ankara Milletvekili Muzaffer Kurtulmuşoğlu da, 2 yıl önce partinin oyunun sıfıra yakın olduğunu belirterek, "Şimdi parti yukarıya doğru gittikçe bol bol 'birleşin' diye teklif geliyor. Başkaları gönüllerinde 'şöyle olsa, böyle olsa' diye kuruyor. Erkan Mumcu partiyi toparlamasaydı kimsenin böyle bir hevesi yoktu. Mumcu'yla devam ediyoruz" diye konuştu.

Aklanma talebi

Yüce Divan'da yargılanan ilk başbakan olan Yılmaz, Yargıtay Başsavcısı'nın suç vasfını değiştirip "zamanaşımından" davanın düşürülmesi talebine itiraz edeceğini açıklamıştı. Zamanaşımıyla aklanmanın kamuoyunda yaratacağı soru işaretlerini engellemeye çalışacağını belirten Yılmaz, tam aklanmayı yeniden siyasete girmek amacıyla mı önemsediği sorusunu, "Onlara şimdilik giremem" diye yanıtlamıştı.

Milliyet
Yayın Tarihi : 19 Mart 2006 Pazar 03:01:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?