22
Mayıs
2024
Çarşamba
SİYASET

Anavatan'ın liberalleri CHP'de

Turgut Özal'la birlikte siyasete atılan ve ölümünün ardından Mesut Yılmaz'la ters düşen Lütfullah Kayalar, Anavatan'la yollarını ayırdı. Gaydalı, CHP'den milletvekili adayı olacak... 

Anavatan'ın ağır topu CHP'de

Geçmişte partinin genel başkanlığı için Mesut Yılmaz ve Ali Talip Özdemir'le çekişen Kayalar'ın CHP'ye geçişi, Kesici'den sonra sağda ikinci şok etkisi yarattı


Anavatan Partisi'nden dün istifa eden eski bakanlardan Lütfullah Kayalar, CHP'den milletvekili adayı olacak. Kayalar, Yozgat adayı olarak CHP'nin listesinde yer alacak.

Kayalar, ülkenin içinde bulunduğu ortamda aldığı daveti kabul ederek CHP'de politika yapmaya karar verdiğini söyledi. Kayalar, “Bu çatı altında görevimizi sürdüreceğiz” dedi.

Gaydalı, CHP'den milletvekili adayı olacak 

Anavatan Partisi'nden istifa eden Bitlis Milletvekili Edip Safter Gaydalı, genel seçimlerde CHP'den milletvekili adayı olacağını bildirdi.

Gaydalı, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın daha önce telefonla CHP'ye katılması konusunda davette bulunduğunu, bugün de yüz yüze görüştüklerini söyledi.

Baykal'ın davetini kabul ettiğini belirten Gaydalı, CHP'ye katılarak 22 Temmuzda yapılacak genel seçimlerde bu partiden milletvekili adayı olacağını kaydetti. Gaydalı, bu kararı seçmenleriyle ve ailesiyle görüşerek aldığını belirtti.

ajanslar
Yayın Tarihi : 3 Haziran 2007 Pazar 17:10:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?