16
Mayıs
2024
Perşembe
SİYASET

Ankara bu gizli görüşmeyle çalkalanıyor

Ankara kulisleri Başbakan Erdoğan’ın önceki akşam yaptığı çok gizli görüşmeyle çalkalanıyor. Tayyip Erdoğan’ın bir dönem Necmettin Erbakan’ın veliahdı durumundaki Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş’la görüştüğü öne sürülüyor.

Bu haberin kulislere sızması üzerine AKP ve Saadet Partisi içinde dalgalanmalar oldu. 

Görüşme henüz doğrulanmadı.

Ancak kulislerde yapılan yorum şu:

“Numan Kurtulmuş bir süredir Saadet Partisi içinde bir kongre yapılmasını istiyordu. Birçok ilden Kurtulmuş’un aday olması ve Recai Kutan’ın yerine genel başkan seçilmesi isteniyordu. Bunun için uzunca bir süredir görüşmeler yapılıyor, Saadet Partisi içinde tartışmalar yaşanıyordu. Son olarak Recai Kutan hastalığı gerekçesiyle Kurtulmuş’un adaylığını onayladı.”

Bu yorumdan sonra kulislere düşün bilgiler ise şöyle:

“ Saadet Partisi, hala bir oy potansiyeline sahip. Bu oyda kesin olarak AKP’den alınan oy. Saadet Partisi bu haliyle seçime girerse AKP’den oy çalmış olacak ancak barajı geçemediği için oylar da boşa gidecek. Oğuzhan Asiltürk ve Şevket kazan gibi isimler Kurtulmuş’un adaylığına karşı çıktılar. “

Evet işte bütün bu yorumlar ve bilgiler Ankara kulislerine yayılan “Kurtulmuş Erdoğan’la görüştü” söylentisini kuvvetlendirdi.

Eğer Kurtulmuş AKP’den aday olursa bugüne kadar yaptığı eleştirileri de kabul etmiş olacağından henüz kesin bir karara varılmadığı belirtiliyor.

Şu an bir iddia olarak kulislerde konuşulan bu gelişmenin sonuçları bekleniyor.
Hürriyet
Yayın Tarihi : 16 Mayıs 2007 Çarşamba 06:50:29
Güncelleme :16 Mayıs 2007 Çarşamba 08:01:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?