26
Mayıs
2024
Pazar
SİYASET

Anneciğim nolur bir gün iktidar!

Erdoğan, Kazlıçeşme'den Baykal'a cevap veriyor...

İstanbul Kazlıçeşme'de AKP rüzgarı esiyor. Üsküdar'dan Büyükçekmece'ye İstanbul'un farklı ilçelerinden AKP’liler akın akın Zeytinburnu'na geliyor.

Üsküdar'dan gelen seçmenlerin deniz yoluyla Kazlıçeşme'ye geldiği görülüyor.

İstanbul'da yağmur devam ediyor, miting alanına gelen AKP'lilere yağmurluk dağıtılıyor. Kazlıçeşme'de miting alanı toprak olduğu için yağmur nedeniyle alan çamurla kaplandı.

 

AKP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Kadir Topbaş'ın ardından Başbakan Erdoğan partililere sesleniyor.


İşte Erdoğan'ın konuşmasından notlar:

"Hiçbirzaman yaptıklarımızla yetinmedik, yetinmeyeceğiz. Bu can bu tende olduğu müddetçe bu sevdamız dinmeyecek. Şimdi İstanbul için, şimdi türkiye için yeni bir koşuya hazırlanıyoruz. İki kıtayı adaletle birbirine bağlamak için, huzur için, barış için, hayırda, hizmette yarış için yeni bir koşunun start noktasıyız. 29 Mart seçiminin arefesinde AK Parti olarak gelecek için coşku doluyuz. O gün millet iradesi yeniden tecelli edecek. Eminim ki İstanbul yine büyüklüğünü konuşturacak, yine Türkiye’ye numune olma özelliğini gösterecek ve yine ak parti ile yine yola devam diyecek. Onun için en gür sada ile seslenmeye hazırmıyız? Az önce birileri Çağlayan’daydı. Aman yarabbim ne palavralar. Nasreddin hoca’ya bir palavracı gelmiş. Biliyorsunuz değil mi onu? Palavracı demişki ben 40 arşın atlarım demiş. Nasreddin hoca atla evladım demiş. Halepteyken atlardım demiş. Hapel oradaysa arşın burada demiş. Ben de Sayın Baykal’a diyorum ki. Halep Çağlayan’daysa arşın burada. Yeri Zeytinburnu, yeri Zeytinburnu.

Hazır mıyız? Durmak yok, sen İstanbullusun. İstanbulluya küçük düşünmek yakışmaz. İnanıyorum ki 29 Mart’ta tüm ilçeleriyle yine büyşük düşünecek ve yola devam diyecek. Ben buna bir İstanbullu olarak inanıyorum. İstanbullu bizden aldığı hizmetleri bilir. Neler anlatıyor neler, başkalarının yaptığını kendine mal ediyor. Sayın Baykal sen ne yaptın? Senin bir dikili taşın var mı? Onu söyle.

Sıkılmadan şunu söylüyor: AKP ile gelen APS ile gider. Ayıptır. Baykal'ın idealinde iktidar olmak yok. Çünkü biliyor ki beni halkım ebedi muhalefet olarak ilan etti. Şimdi yalvarıyor. Anneciğim nolur bana bir gün iktidar. Bu millet vermeyecek sana iktidar çünkü dürüst davranmıyorsun. 220 milyar borçla ecdad neler yapmış neler diyor. ya bu işi öğre. Ekonomiyi öğren. Bak borç yiğidin kamçısıdır. 150 milyar dolardır devletin borcu. Özel sektörün borcunu niye devlete yıkıyorsun. Ayıptır. bunları öğren ya! dürüst ol ama dürüst değil. hep yanlış çünkü kılavuzu farklı. Biliyorsunuz kılavuzu karga olanın durumu bu. üzülüyorum değiştir bu kılavuzları. Üzülüyorum yaşın 70 olmuş. Sen ne yaptın onu söyle. Kalkıp da Tüpraş'ı gösterme onlar senin eserin değil. Biz eserlerimizle konuşuyoruz.

Göreve geldik Türkiye dünyada 26. büyük ekonomiydi, şimdi 17. Ben 17. ekonominin Başbakan'ı olarak konuşuyorum. Sen ne olarak konuşuyorsun? diyor ki fabrika mı yaqtırdın? Artık fabrikayı devlet yapmıyor, özel sektöre aptırıyor. CHP mantığı bu hep zarar zarar. Karşılıksız paraları bunlar basıyordu biliyorsunuz. ne demek karşılıksız para, vatandaşın cebinden çalmak demektir. 6,5 yıldır karşılıksız para yok.

Şimdi buradan ayrılacağız, ayrıldıktan sonra evimizde köşeye çekilip yatacak mıyız? Yatacak mıyız beyler? Durmak yok değil mi? Ahbap, komşu hepsini dolaşacağız. Hepsine duyduklarımızı anlatacağız.

CHP’nin tapusu Baykal’ın elindedir, MHP’nin tapusu Bahçeli’nin elindedir. AK Parti’nin tapusu milletin elindedir. Farkımız bu. Onun için 29 Mart sabahı iyi hazırlanacağız, oylarımızı kullanacağız ve akşamına da hepberaber bu mutluluğu kutlayacağız. 29 Mart’tan itibaren yeni bir gündem başlayacak. 1-2 Nisan Londra’dayız. G20 zirvesindeyiz.

Dünyanın 100 yılda bir karşılaştığı bu kriz ortamında inşallah türkiye’nin güvern ve istikrar bu türbilanstan türkiye evelallah daha güçlmü çıkacak. Bu meydan bunu gösteriyor. Onun için milletin desteği çok önemli. Biz şu anda yerel seçim yapıyoruz. Sayın baykal yereli konuşuyor mi? Plan, proöe anlatıyor mu? yok ki planları. Bunlar bakar kör. Afedersiniz açtığımız yollarda gidiyorlar. Eskişehir’deki trene şimdi hangi yüzle bineceksin? 9 bin kilometre yol yaptık. Bu yollardan geçiyorsun hangi yüzle? İnsan kalkar bir teşekkür eder.

Tutturmuş bir televizyon televizyon. Tamam çık Çarkıfelek’e, Televole’ye orada şovmenlik yap. Ben de seyrederim sen çıkarsan bak. Herşey burada. Halep oradayşsı, arşın Kazlıçeşme’de,. İnşallah sandıktan milli irade güçlenerek çıkacak. Dünya istikrara, güvene geliyor. Türkiye’ye bir yatırımcı gelecekse önce istikrara geliyor. Türkiye’de istikrar varsa uluslararası yatırımcı buraya gelir. Ama bunlar uluslararası yatırımücçıyı sevmez. Buraya George, hristiyan gelmesin. Niye? Ya paranın dini , milliyeti olur mu? biz serbest rekabet olmalı diyoruz. Yatırımı yapacak ahmet’i Mehmet’i çalıştıracak. Vergesene ödeyecek, yatırımını yapacak. Böyle bir insana senin kırmızı halı döşemen lızam. İşte Galataport’u engellediler. Glaataport olsaydı orası gıcır gıcır olacaktı. Ne oldu kim kazandı kim kaybetti? Türkiye kaybetti.

.
Yayın Tarihi : 22 Mart 2009 Pazar 14:59:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?