22
Mayıs
2024
Çarşamba
SİYASET

'APO AKP'yi destekliyor'

Star TV'de konuşan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli: AKP'yi Barzani ve Öcalan'ın desteklediğini iddia etti.
Erdoğan Aktaş'ın sorularını yanıtlayan Bahçeli, 267 milletvekilinin üstünde bir oranla meclise geleceklerini iddia etti.

Devlet Bahçeli CHP ile koalisyon kuracak mısınız şeklindeki soruya "Bu söylentileri AKP çıkartmaktadır. Biz tek başına iktidarı hedefliyoruz. AKP'nin 4.5 yılda ülkemize yaşattığı tahribatı onarmak amacındayız. Bu onarımı gerçekleştirecek proje bizdedir. Tek başına iktidarı hedeflerdeken koalisyon gibi söylemleri aklımıza getirmemiz mümkün değildir." deyi cevap verdi.

Bahçeli DTP'nin PKK'nın siyasi uzantısı olduğunu ve baraj sorunu nedeniyle bağımsız adaylarla seçime girdiğini belirterek "Bunun sorumlusu AKP'dir. Çünkü AKP tek başına iktidar olamazsa bu bağımsız adaylarla yani PKK'nın siyasi uzantılarıyla koalisyon hesabı yapmaktadır. AKP Türkiye yükselen MHP'nin tek başına iktidara gelmesini engellemek için CHP'yle koalisyon kuracaklar söylentisi yaymaktadır." dedi.

Bahçeli, Barzani'nin sınır ötesinden AKP'ye başarı dilediğini öne sürerek "Dışarıdan Barzani, içeriden ise İmralı'dan gelen teröristbaşı AKP'yi desteklemektedir." dedi.

Bahçeli Başbakan Erdoğan'ın son zamanlarda argo bir söylemle MHP'ye saldırarak "Bize siyasi terörist dedi ve bizi mafya artıklarının partisi olarak kamuoyuna lanse etmeye kalktı. Asıl siyasi terörist kendisidir. Bizde kendisine bunu cevap olarak verdik" diye konuştu.

MHP lideri Bahçeli, Başbakan Erdoğan'ın bazı önemli milletvekillerini seçim öncesi liste dışı bırakarak yerlerine şaibeli isimleri aday olarak gösterdiğini iddia etti.

Star Haber Genel Yayın Yönetmeni Erdoğan Aktaş'ın "Hangi illerde daha çok milletvekili çıkaracaksınız" sorusu üzerine MHP lideri Bahçeli "81 ilde de birinci parti olmayı hedefliyoruz. Geçmişte Van'da Mardin'de milletvekili belediye başkanı çıkarmıştık. Aynı şekilde her ilde birinci parti olmayı hedefliyoruz" dedi.


Bahçeli gazetececi İlhan Selçuk'un MHP'yi övmesiyle ilgili soruya da "Kendisi aydın bir gazetecidir. Bu şekilde düşüncesi varsa saygı duyarım. Ama kendisiyle bir görüşmemiz olmadı"

Türban sorunu

MHP'nin türban ile ilgili siyasi açılımının sorulması üzerine Bahçeli, ''İnanan kardeşlerimizin örtünme ihtiyacını bir siyasal sömürme aracı olarak kullanmak Türkiye Cumhuriyeti'ni ne hale getirdi'' dedi.

''Her türbanlının irticai unsur olarak algılanmasının yanlış olduğunu vurgulayan'' Bahçeli, ''Türban meselesi çözüme kavuşturulmalıdır. Bütün mesele, bir toplumsal uzlaşmayla çözmektir. Bundan gerilim stratejisi üreterek, kamplaşma ve cepheleşmeden beslenerek siyaset yapıp, kendi taraftarlarını kemikleştirme anlayışı Türkiye'yi kangren yapıyor. Yeni, TBMM endişeye kapılmadan yüksek bir sağduyuyla bu konuyu nasıl çözebileceğini düşünmeli. Bu konuda da MHP'nin büyük katkısı olacağın düşünüyorum'' diye konuştu.

Devletin kolektif ihtiyaçları karşılamakla yükümlü olduğuna işaret eden Bahçeli, şunları kaydetti: ''Başından itibaren MHP'nin devletten hizmet alanlar ve devlete hizmet verenler şeklinde bir ayrımı var. Sağlık hizmeti de adalet hizmeti de devletin asli görevidir. Buna eğitimi dahil ettiğiniz vakit eğitim de kamu hizmetidir. Hal böyle olunca eğitim almak için kapıya gelmiş olan tesettürlü bir hanım ile sağlık hizmeti almak için hastaneye gitmiş bir tesettürlü hanım arasında fark görmemeniz lazım. Bu farkı gördüğünüz zaman yanlış bir oyuna alet oluyorsunuz demektir. Tesettürlü bir öğrenci okula gittiğinde gerçekten cumhuriyetin temel niteliklerine aykırı rejim değişikliğine yönelik faaliyetleri varsa gerekli tedbirleri alın. Başörtülü diye onu dışarı attığınız vakit aynı düşünceye sahip erkek öğrenciyi ne yapacaksınız?''


İp atma meselesi

Devlet Bahçeli, teröristbaşı Öcalan'ı kendi iktidarları döneminde niye asmadıkları yönünde seyirciden gelen bir soruya ise şöyle yanıt verdi: "Başbakan sürekli yalan söylüyor. Apo geldiğinde Ecevit'in Başbakan olduğu azınlık hükümeti vardı. Apo'yu İmralı'ya o hükümet koydu biz mi koyduk? Daha sonra biz o zaman üç iktidarlı bir koalisyon kurmuştuk. Ortaklarımızdan birisi rahmetli Ecevit'ti ve kendisi şahsen idama karşı olduğunu, diğer ortağımız Mesut Yılmaz ise Avrupa Birliği'nin idama karşı olduğunu belirtip bölücü başının asılmaması yönünde hareket ettiler. AKP'de idamın kaldırılması yönünde oy kullanan partilerden birisi. Ayrıca 5 yıllık tek başına iktidarlarında da bu konuda herhangi bir adım atmamışlardır. Başbakan şimdi alanlara çıkıp "Apo'yu siz asmadınız" diye konuştu. Başbakan yanlış beyanlarıyla halkın gözünde küçültmeye çalışmaktadır."

Bahçeli ipi niye attığını isi şöyle açıkladı "Tamam biz iktidardık asamadık o zaman siz niye asmıyorsunuz? Oğlunuza gemi alacak parayı buldunuz da bir ip alacak paranız mı yok? Alın size ip diyerek siyasi bir mesaj verdik"

''SİYASİ TERÖRİST''...

Bahçeli, bir miting konuşmasında, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a, ''siyasi terörist'' olarak hitap ettiğinin anımsatılması üzerine, Başbakan Erdoğan'ın konuşma üslubunu çok değiştirdiğini söyledi. Başbakan Erdoğan'ın ilk seçildiği günlerdeki üslubundan uzak olduğunu vurgulayan Bahçeli, şöyle devam etti: ''Başbakan'a hakim üslup argo, saldırgan üslup ve kendisinden başka herkesi küçük görüyor. O mitingten bir gün evvel bir gazeteye vermiş olduğu demeçte MHP'nin Genel Başkanı'nı 'siyasi terörist' olarak nitelendiriyor. Başbakan olan bir kişi bunu yapıyor. Bizi 'bazı mafya kalıntılarıyla beslenen hareket' olarak topluma taktim ediyor. Siz başbakansınız bunu delillendiriniz ve gereğini yapınız. Seçim öncesi MHP'ye karşı aşırı bir saldırıyı siyasetinin stratejisi haline getirdi. Biz sözü iade etmişizdir.''

ÖCALAN'IN İDAMI

Devlet Bahçeli, SMS yoluyla yayına çok sayıda, ''partisi iktidara geldiğinde Öcalan'ı idam edip etmeyeceği'' yönünde soru geldiğinin belirtilmesi üzerine, ''Sürekli olarak bunu kimlerin sorduğunu tahmin ediyorum'' dedi.

Bahçeli, ''Bu soruya net cevabım şudur; Eğer AKP'ye verdikleri sayısal çoğunluğu bize verirlerse savaş, savaş hali ve terör suçlarının idamını geri getiririm. Gerekiryorsa ülke için referandum yaparım. Toplumsal bir talep varsa, terörün kökü kazınıncaya kadar 367 milletvekiline sahip olursam Anayasa'yı değiştirir, idamı getiririm,. Sosyal adaleti sağlarım'' diye konuştu.

TERÖR SORUNU

Bahçeli, ''terör sorunun çözümüne ilişkin farklı yöntemleriniz var mı'' sorusunu şöyle yanıtladı: ''2002 Kasım ayından bu yana muhalefette olan, Parlamento dışında olan bir partiyiz. Bu nedenle birçok konuda derin çalışmalar yapma imkanımız oldu. Türkiye'nin yaşamış oluğu terör olayları içinde yüksek oranda dünyanın hiçbir ülkesinde görülmeyecek bilgi, birikim ve tecrübeye sahip emniyet güçleri ve silahlı kuvvetleri vardır. Dolayısıyla, terörle bir bire mücadeleyi yapacak kabiliyeti var. Böyle olmasına rağmen sonuç niye alınamadı? Terör başladığından bugüne kadar geçen süre içinde Güneydoğu Anadolu bölgesinde çok değerli silahlı kuvvetler mensubu, valiler, polisler hizmet sunmuşlardır. Kökü kazınamadıysa o zaman sebebi vardır. Bu da şudur; Tam yetki verilemiyor. Bu yetkiyi verebilecek bir siyasi irade olduğu takdirde, bu güçler arkasında Türkiye Cumhuriyeti'ni her şart altında yanında görmüş olur.''

Bahçeli, Türkiye'deki bölücü faaliyetler ve terör olaylarının kaynağının kurutulması için çok geniş sosyo-ekonomik tedbirler alınması gerektiğini vurguladı. ''Son günlerde kendisini 'Vatansever Kuvvetler' veya 'Kuvayi Milliyeci' olarak adlandıran insanlar gündeme gelmeye başladı. Sizin bunlarla bir fikir birliğiniz var mı?'' sorusu üzerine Bahçeli, ''Bunlara benzer hiçbir kuruluşla ilişkimiz yoktur, olmayacaktır. MHP demokrasinin vazgeçilmez unsuru kabul edilen yasal zeminde mücadelesini sürdürüyor. Bu tür ilişkilere girmiş partili varsa onlarla ilişiği derhal kesilir. Bunlar çıkış yolu değildir. Türkiye'de her şey demokratik çözüme dayandırılmalıdır'' diye konuştu.

Sınırötesine destek

Devlet Bahçeli, Türkiye'nin bir sınırötesi hareket yapması gerektiğini belirterek "İktidar ortağı olarak görev yaptığımız zamandan da gördükki PKK'nın kökü Kuzey Irak'tadır. PKK'nın kökünün kazınması gerekmektedir. Gerekli çalışamaları yaptıktan sonra bir gece ansızın Kandil'e inmeliyiz" dedi.

DERİN DEVLET TARTIŞMALARI

''Türkiye'de bir derin devlet var mı? Siz böyle bir şeye şahit oldunuz mu?'' şeklindeki soruyu ise Bahçeli, ''Türkiye akıllı bir devlettir. Bunun derinini aramaya gerek yok. Devlet sorumluluğu taşırken bir takım gayrimeşru zeminlere doğru anayasal çizgi dışına kayma davranışı içerisinde olanlara bir sıfat verip 'derin devlettir' diyerek korku yaratıp örtmeye gerek yoktur. Benim kanaatimce böyle bir tanımı kabul etmediğim için 'olmadı' düşüncesini ortaya koyuyorum'' şeklinde yanıtladı.

Şehit cenazeleri

Devlet Bahçeli, şehit cenazelerinde MHP ve Ülkü Ocaklarının provokasyon yaptığı iddialarına "MHP 68'den beri şehit cenazelerini kaldırmaktadır. Elbette her milliyetçi vatansever şehit cenazesine katılır. Şehit aileside orada ağlamaktadır. Bütün vatandaşlarımız teröre lanet etmektedir. Bize kızacaklarına şehit olmamasını sağlamaları gerekmez mi?"diye yanıt verdi.

Neden gülmüyor?

Devlet Bahçeli bir izleyicinin "Neden hep asık suratlısınız şeklindeki sorusuna "Tabiatımız gereği duruşumuz böyle. Ayrıca durduk yere gülecek değiliz. Özellikle ülkemizin içinde bulunduğu bu ortamda gülecek bir durum yok" dedi.

Maçlara gidemiyor

Devlet Bahçeli siyasi yoğunluğu nedeniyle çok sevdiği Beşiktaş'ın maçlarına gidemediğini söyledi. Bahçeli bir soru üzerine de sanatçı Ferdi Tayfur hayranı olduğunu ve hemşehrisi olduğu münasebetiyle ünlü şarkıcıya sempati duyduğunu söyledi.
...
Yayın Tarihi : 13 Temmuz 2007 Cuma 00:50:20
Güncelleme :13 Temmuz 2007 Cuma 02:19:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
İbrahim ÇAKICI IP: 81.214.33.xxx Tarih : 14.07.2007 15:16:29
E ŞİMDİ AKP NİN APO YU 'SAYIN' DİYEREK ONURLANDIRDIĞI APO NUN DA AKP Yİ DESTEKLER OLDUĞU HABER Mİ ARTIK?... BU YORUMCULARIN ANLAMADIĞI VE GÖRMEK İSTEMEDİKLERİ ŞEY BAHÇELİNİN BU SÖZLERİ SÖYLEME NOKTASINA NASIL GETİRİLDİĞİ... APO' NUN ASILMASI KONUSUNU BAHÇELİ GÜNDEME GETİRMEDİ Kİ. BU AKP NİN YÜKSELEN MHP OYLARINI FRENLEMEYE YÖNELİK BİR ASPARAGASIYDI, YÜZLERİNE GÖZLERİNE BULAŞTIRDILAR. ADAMLAR MECLİSTE İDAMIN KALDIRILMASI VE BÖYLECE APO'NUN ASILMAKTAN KURTULMASI DOĞRULTUSUNDA OY VEREN AKP LİLERİ AÇIKLAYINCA SUS PUS OLDULAR DA BU YORUMCULAR GİBİ KÖRÜ KÖRÜNE AKP-ABD-APO YANDAŞLARI SÜRATİ İNTİKALLERİ GEÇ OLDUĞUNDAN HALA UYANMADILAR... YA SİZ NEREDE YAŞIYORSUNUZ, NEREDEN GELDİNİZ? BÜTÜN BU GİDİŞE RAĞMEN HALA AKP DİYEBİLMEK TÜRK-MÜSLÜMAN KÜLTÜRÜ İLE YETİŞMİŞ BİR NESLE HİÇ YAKIŞMIYOR DA!...

İbrahim ÇAKICI IP: 85.108.96.xxx Tarih : 15.07.2007 19:04:35
ASIK SURATLI VE SOĞUK GÖRÜNÜMLÜ OLABİLİR, HATTA SENİ ADAMDAN SAYMAYABİLİR... BUNUN ELEŞTİRİSİNİ YAPMAK SONUNA KADAR HAKKINIZDIR. AMA KENAN ORUÇ GİBİ MİLLİYETİNİN OLMADIĞINI SÖYLEYEN BİRİNİN ELEŞTİRMESİ BAHÇELİ'NİN DEĞERİNE DEĞER KATIYOR... SENİN SAVUNDUĞUN ÜMMETÇİLİK MARKSİZMLE BİRLİKTE ÇOKTAN TARİHİN TOZLU RAFLARINDAKİ YERİNİ ALDI. ARTIK BİR MİLLETİ-MİLLİYETİ OLANLARIN YAŞAMAYA HAKKI VE GAYRETİ OLABİLİYOR. ŞİMDİ YUKARIDA SORDUĞUM SORUYU TEKRAR SORUYORUM; SİZ KİMSİNİZ , NEREDEN-NASIL TÜREDİNİZ, NEREDE YAŞADIĞINIZI SANIYORSUNUZ?... AYNAYA BAKTIĞINIZDA NE GÖRÜYORSUNUZ? ALÇALMANIN BU SEVİYESİNE PES DİYORUM... İNSAN MİLLİYETİNİ İNKAR EDER Mİ? SENİN DİNİN NE AKP Mİ? HANİ MÜSLÜMANLIK NEREDE KALDI? İNSANLAR SEN VE SENİN GİBİLER YÜZÜNDEN DİNİNE - İMANINA DÜŞMAN OLUYOR. YAZIKLAR OLSUN...

Kenan ORUÇ IP: 88.254.163.xxx Tarih : 15.07.2007 09:40:39
Türkiye de bu güne dek olan bütün gerginlikleri şöyle bir gerip içine baktığımızda karşımıza çıkan isim SAYIN Bahçeli dir. Felaket senaryoları üreten, yanlış yerde yanlış kelimeler sarf eden, bürokratik ahlaka yakışmayan, sataşmalarla her geçen gün kendisini küçültmekte. Bir söz der ki? Başkalarının ayıplarına gülenler, Hayat boyu ayıp yaparlar! Türkiye de düzenlenen film gibi ayak oyunlarının satır aralarına indiğimizde nedendir hep bu Bahçe den adamlar görülüyor, millete atılan urgan da ne demek. Bu KABAdayılık, bu asık surat, acıyorum peşinde sürüklediğin kütlelere, seni ne kadar pak görüyorlar. Başbuğ Türkeş bu yaptıklarına ne derdi acaba? Rahmetli Türkeş e nasip olmadıysa da bir oyumuz O na karşı olan bi sevgimiz vardı, sana karşı hissettiğimizse sadece nefret. Müslümanım diyen, dinden, vatandan bahsedenler şunu unutmamalıdır ki; bizim dinimiz İslamiyet te Türk Milliyetçiliği denilen bir şey olmadığı gibi farklı kavimlerin birbirleriyle savaşması değil, kaynaşması istenmiştir. Ama kime diyoruz? Tabi ki anlayanaaaa. Vesselam...

sehap akın IP: 88.242.132.xxx Tarih : 17.07.2007 13:18:53
Kenan Oruç efendi,çamur atmaya çalışırken,bataklığa düşüyorsun,dikkat et!Önce Türkçe'yi doğru öğren,kelimeleri bile yanlış kullanıyorsun.İbrahim Çakıcı arkadaşın dediği gibi; "nereden türediniz siz?". Türk olmadığınız belli ayrıca cahil olduğunuz da apaçık ortada ama maşallah "dil bir karış !" Yarım aklınla bir de ahkam kesiyorsun.Şuna bak,senin gibilere hem kekeme hem geveze derler..Birde şu gerilim meselesinden söz ediyorsun! Devlet bey kadar gerilimden uzak durmuş ve partisini uzak tutmuş bir genel başkan daha göster bakayım..Hem de istese Türkiye'de iç savaş çıkartabilecek gücü olmasına rağmen..Ayıptır,ayıp..atacak başka iftira bulamadın mı?

ali akdoğan IP: 212.175.115.xxx Tarih : 13.07.2007 09:19:40
Son günlerde şehit cenazelerinin artması kime yarıyorsa apo onu destekliyor demektir...? saf olmamak lazım.

emine IP: 85.110.14.xxx Tarih : 13.07.2007 12:04:50
laf değiştirme şimdi bahçeli yaptıgın hatanın farkına yeni varıyorsun demi.Toparlmaya çalşıyorsun.Apo AKP Yİ nie desteklesin sen ve senin gibiler varken Onu asmayıp kurtaranı desteklemezmi yoksaa...