28
Mayıs
2024
Salı
SİYASET

Araçın kilitlenmemesine çözüm

Başbakanlık Sözcüsü Akif Beki, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın dün hastaneye götürülüşü sırasında makam aracının kapısının kilitlenmesi olayıyla ilgili olarak bir ön çalışma başlattıklarını, gerekirse bir inceleme başlatacaklarını açıkladı.

Beki, Başbakan Erdoğan'ın evinin önünde Başbakan'ın sağlık durumu ve dün yaşanan olaylara ilişkin gazetecilere bilgi verdi.

Makam aracının kapısının kilitlenmesi olayında bir eksiklik, bir hata yapılmış mıdır, yapılmışsa nerede, nasıl, kim tarafından yapıldığına dair ön çalışma başlatıldığını kaydeden Beki, ''ama, gerekli görüldüğü halde de bu bir incelemeye dönüştürülecektir'' dedi.

Beki, dün haberin duyulmasından itibaren Başbakan Erdoğan'ı çok sayıda kişinin aradığını ifade ederek, bugün de TBMM Başkanı Bülent Arınç'ın, Başbakan'ı arayarak, geçmiş olsun dileğinde bulunduğunu söyledi.

Beki, daha sonra gazetecilerin sorularını yanıtladı. Akif Beki, bir soru üzerine Anavatan Genel Başkanı Erkan Mumcu'nun da geçmiş olsun dileklerini ilettiğini bildirdi.

"Şöfor Erdoğan'ın akrabası değil"

Başbakan Erdoğan'ın gündemi takip ettiğini de anlatan Beki, dün akşam evde imza işlerini gerçekleştirdiğini söyledi.

Başbakan'ın makam şoförü ve korumasına ilişkin basında yer alan iddialara ilişkin bir soru üzerine Beki, ''bugün gazetelerde maalesef çok sayıda yanlış, asılsız, mesnetsiz bilgi ve ayrıntı yer alıyor. Birçok gazetede bunlara rastlamak mümkün. Bunlardan bir tanesi dün makam aracında görevli olan şoför Harun Kandemir ile ilgili... Harun Kandemir, sayın Başbakanımız ile herhangi bir akrabalık ilişkisine sahip değildir. Bu tümüyle yalandır. Altı yıldır Sayın Başbakanımızın makam şoförlüğünü yapmaktadır" diye konuştu.

"Korumalar VİP eğitimi aldı"

Beki, Başbakan Erdoğan'ın yakın korumasında görevli olanların tamamının alanlarında eğitimli, VİP ve ilk yardım eğitimi almış, deneyimli kişiler olduklarını kaydederek, bunun aksi haber ve bilgilerin gerçeği yansıtmadığını, bunun Türkiye'ye, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın güvenliğine de hizmet ettiğine inanmadıklarını söyledi.

Beki, ''bu işi yapan arkadaşların da demoralize edilmesi, asılsız iddialarla hedef haline getirilmesini doğru bulmuyoruz'' dedi.

Başbakan Erdoğan'ın makam şoförü Kandemir'in hala görevde olup olmadığına ilişkin bir soru üzerine, ''elbette şu an görevinde. Deneyimli, eğitimli, yetkin bir arkadaşımız ve şu anda görevinin başında'' yanıtını verdi.

"Asılsız ve yanlış haberler yer aldı"

'Başbakan Erdoğan'ın, gözüne de bir cam parçası kaçtığı' şeklindeki iddiaları da değerlendiren Beki, ''bunlar asılsız, yanlış haberlerdir. Bir başka konu da bugün gazetelerde aracın hastaneye intikal ettiği süreçte makam aracında geçtiği iddia edilen bazı diyaloglar, bunlar kesinlikle gerçeği yansıtmamaktadır'' diye konuştu.

Başbakan Erdoğan'ın daha önceden benzer bir rahatsızlığı olduğu yönünde duyumlar olduğunun anımsatılması üzerine Beki, ''hayır, dün doktorların yaptığı yazılı ve sözlü açıklamalar ortadadır. Bunun dışında söylenenler hem yakışıksızdır, hem de Başbakan'ın sağlığıyla ilgili bu tür spekülasyonlara sebebiyet vermek iyi niyetle de izah edilemeyecek kadar vahim bir duruma işaret eder'' ifadesini kullandı.

Kan şekeri düştü, fenalaştı

Başbakan Erdoğan (52) dün sabah partisinin grup toplantısı için Meclis'e gelişi sırasında, kan şekerinin düşmesi üzerine yarı baygın bir halde Güven Hastanesi Kardiyoloji Servisi'ne kaldırılmıştı.

Dokuz saatlik tedavinin ardından taburcu edilen Başbakan Erdoğan'ı, hastanenin kapısında ellerinde çiçeklerle çocuklar karşıladı. Çevredekileri selamlayan Erdoğan, "hepinize çok teşekkür ediyorum, yola devam" dedi.

Kan şekeri düştüğü için, hipoglisemik şok teşhisiyle tedavi gören Başbakan Erdoğan, daha sonra dinlenmek üzere evine gitti.

Özel Güven Hastanesi Başhekim Yardımcısı Tevfik Ali Küçükbaş, tedavisi tamamlanan Erdoğan'a fiziki yorgunluk ve beslenme düzeni konusunda tavsiyelerde bulunduklarını söyledi.

Küçükbaş, "tansiyon, nabız ve solunum, her türlü vücut fonksiyonları yerinde" dedi.
ajanslar
Yayın Tarihi : 18 Ekim 2006 Çarşamba 17:38:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?