16
Mayıs
2024
Perşembe
SİYASET

Arınç, çiftçiyi azarladı...

Manisa'nın Sarıgöl İlçesi’ne bağlı Bağlıca Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi’nin hizmet binasının açılışı sırasında yaptığı konuşmasını, “Çifçiyi öldürdünüz. Alaşehir Suma Fabrikası'nı sattınız. Üzümün kilosu 40 Ykr'tan satıldı'' diye laf atan 70 yaşındaki sekiz torun sahibi Mehmet Boğa, TBMM Başkanı Bülent Arınç'ı kızdırdı. AKP'ye oy verdiğini de söyleyen Mehmet Boğa'yı, “Sağdan soldan laf atarsanız, hem kötü niyetli hem saygısız olursunuz'' diye azarladı. Arınç, Sarıgöl Belediye Başkanı CHP'li Ömer Karca'ya da dönerek “Sen de harekete geçersin. Eğer birileri buraya özel adam gönderirse, sen onları tanırsın, kulaklarından çekersin. Çekemezsen bana söylersin, ben icabına bakarım'' dedi.

Seçim bölgesi Manisa ve çevresinde gezilerini sürdüren TBMM Başkanı Bülent Arınç, bugün de Bağlıca Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi’nin hizmet binasını, düzenlenen törenle hizmete açtı. Manisa Valisi A. Refik Arslan'ın da katıldığı açılış töreninde konuşan Arınç, çiftçiye her zaman destek olduklarını belirterek, “Üzüm konusu önemli. Bu nedenle gerekli önlemler alınmaktadır'' derken, üzüm üreticisi Mehmet Boğa, “Çifçiyi öldürdünüz. Alaşehir Suma Fabrikası'nı sattınız. Üzümün kilosu 40 Ykr'tan satıldı'' diye bağırdı. Mehmet Boğa'nın bu sözlerine sinirlenen Arınç, TBMM Başkanı olarak gelip kürsüye çıktığını belirterek, “Sağdan soldan laf atarsanız, hem kötü niyetli hem saygısız olursunuz. Konuşmamı bitirdikten sonra söz alarak konuşabilsiniz. Sarıgöllü insanlara saygısızlık yakışmaz'' dedi.

Daha sonra, Sarıgöl Belediye Başkanı CHP'li Ömer Karca'ya dönen Arınç, “Sen de harekete geçersin. Eğer birileri buraya özel adam gönderirse, sen onları tanırsın, kulaklarından çekersin. Çekemezsen bana söylersin, ben icabına bakarım. Bir meclis başkanı konuşurken böyle terbiyesizlik olmaz. Ondan sonra söz alan konuşur varsa derdi anlatır'' diye konuştu.

Konuşmasını, AKP'nin Manisa ve çevresine yaptığı hizmetleri anlatarek sürdüren Arınç, “Eğer bu hükümetin yaptıklarından memnuniyet duymuyorsanız, 10 gün sonra sandık başına gittiğinizde, hükümetteyken başarısız oldukları için millet tarafından reddedilen siyasi partilere oy verebilirsiniz. Dört yıldan bu yana kavgasız gürültüsüz, ipsiz urgansız, az oldu ama öz oldu diye düşünürseniz de kararınızı ona göre verirsiniz'' dedi.

TBMM Başkanı Bülent Arınç konuşmasının ardından Bağlıca Köy Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Hizmet Binası'nı hizmete açtı.


DHA
Yayın Tarihi : 11 Temmuz 2007 Çarşamba 17:04:40
Güncelleme :11 Temmuz 2007 Çarşamba 17:39:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
NURAY AKANKAN IP: 85.107.227.xxx Tarih : 11.07.2007 23:52:22
BALIK BAŞTAN KOKAR,BUNLAR TAYYİP İN SAZ ARKADAŞLARI,BANA ARKADAŞINI SÖYLE SANA KİM OLDUĞUNU SÖYLEYİM.BAŞBAKANDA ÖNÜNE GELENE BAĞIRINIP KIZIP HAKARET ETMİYORMU SON OLARAK SÖYLEYEBİLECEĞİM TEK ŞEY,KATRANI KAYNATSAN OLURMU ŞEKER CİNSİNE TÜKÜRDÜĞÜM CİNSİNE ÇEKER.. HAYDİ MANİSA EL BİRLİK GÜÇ BİRLİK BÜLENT ARINCI MANİSADAN VEKİL OLRAK ÇIKARMAYALIM.BAKALIM İNSANLARA HAKARET ETMEK NASILMIŞ.. BU ARADA ARINÇ EFENDİYE HATIRLATALIM : KÖYLÜ ÇİFTÇİNİN EFENDİSİDİR BİLİYORMUSNUZ AMA SİZ ASLA EFENDİ OLAMAZDINIZZZZZ.