16
Mayıs
2024
Perşembe
SİYASET

Arınç iddialara yanıt verdi

Öztürk, yaptığı yazılı açıklamada, Cumhurbaşkanlığı seçim süreciyle ilgili bir süreden beri TBMM Başkanı Bülent Arınç hakkında "gerçeği yansıtmayan haber ve yorumların" yapıldığını belirtti.

Arınç'ın, Cumhurbaşkanlığı adaylık sürecinde "bazı adayları istemediği, itiraz ettiği, bazı adayların olmaması için tehditte bulunduğu" yönünde iddialar ortaya atıldığını ifade eden Öztürk şöyle dedi:

"Bu tür senaryo ve uydurma haberlerin Sayın Arınç'ın Başbakan Sayın Recep Tayyip Erdoğan'la görüşmesinden önce başladığı ve yoğun bir dezenformasyon faaliyeti olduğu Sayın Başkan tarafından bazı milletvekillerine bizzat ifade edilmiştir. Sayın Arınç'ın bu ifadeleri, 21 Nisan 2007 Cumartesi günkü bazı gazetelerde de haber olmuştur.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile 23 Nisan 2007 Pazartesi günü saat 17.30'da yapılan görüşmelerden sonra da Sayın Başbakan, 'isimler üzerinde bir görüşme olmadığını' bizzat kendisi basına açıklamıştır. Aynı şekilde TBMM Başkanı Sayın Bülent Arınç da, Anayasa Mahkemesi'nin kuruluşunun 45. yıldönümü nedeniyle 25 Nisan Çarşamba günü verilen resepsiyonda basın mensuplarının 'bazı isimleri veto ettiği' yönündeki soruları üzerine, 'kesinlikle böyle bir şey yok. İsimler üzerinde konuşulmadı' cevabını vermiştir. Bu sözler de ertesi gün bazı gazetelerde haber olmuştur"

Öztürk, açıklamasında, Arınç'ın tüm siyasi hayatı boyunca söylediği hiçbir sözü inkar etmediğini savunarak, şöyle dedi:

"Ancak haberlerde bahsi geçen biçimde kendisine yakışmayan, siyasi ahlakına uymayan 'ya sen, ya ben, ya da o' şeklinde, 'pazarlık, veto, tehdit' ifade eden söz ve benzeri davranışlarda asla bulunmamıştır ve bunların tamamı iftiradır. Bu tür senaryoları üretenler, şimdi kendi senaryolarına halkı inandırmak için büyük bir gayret içindedir. Demokrasimizin savunulması gereken günlerde eleştirecek bir suçlu arama çabası son derece üzücü ve dikkat çekicidir."
ANKA
Yayın Tarihi : 1 Mayıs 2007 Salı 04:34:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?