16
Mayıs
2024
Perşembe
SİYASET

Arınç Meclis başkanı olmayacak

Arınç'tan sürpriz: Yeni dönemde Meclis Başkanı olmaya niyetim yok


TBMM Başkanı Bülent Arınç, Meclis Başkanlığı için yeniden aday olmayı düşünmediğini belirterek cumhurbaşkanlığı adaylığı için de, Meclis Başkanlığı adaylığı için de seçimden sonraki tabloyu görmek gerektiğini söyledi.



NTV'nin sorularını yanıtlayan TBMM Başkanı Bülent Arınç, seçimlerin yapılmasının ardından toplam 10 günde, yeni Meclis Başkanı'nın seçileceğini belirterek "Meclis başkanlığı seçimi için 367 toplantı yeter sayısı aranmayacak"dedi.

YENİDEN MECLİS BAŞKANLIĞI'NI DÜŞÜNMÜYORUM

Bülent Arınç, görev süresinin yeni Meclis'in açılmasıyla sona ereceğini belirterek Meclis Başkanlığı'na yeniden aday olmayı henüz düşünmediğini söyledi. Arınç "Önümüzü görmemiz gerekiyor. Yeni Meclis'te oluşacak tabloyu görmemiz gerekiyor. Yeni Meclis ne gösterecek buna bakmak lazım.. Bu sözlerim cumhurbaşkanlığı adaylığım için de geçerli" dedi.


ABDULLAH GÜL'ÜN ADAYLIĞI

Önceki süreçte Abdullah Gül'ün cumhurbaşkanı adaylığını desteklediğini belirten Arınç, bundan sonraki süreçte cumhurbaşkanı adaylığı konusunda ise seçimden önce bir isim telafuuz etmenin yanlış olacağını söyledi.

Meclis Başkanı, AK Parti'nin Kayseri mitingine katılmasıyla ilgili eleştiriler için ise "Meclis başkanları mutlak tarafsız değildir. Görevimle ilgili tarafsızım ama milletvekili adayı olarak sınırlı propaganda yapabilirim" dedi.

Arınç, Saadet Partisi ve Necmettin Erbakan'dan kendisine gelen eleştirilere üzüldüğünü de belirtti, "Bu sözler Erbakan'ın tarzıdır" diye konuştu.



ntv
Yayın Tarihi : 9 Temmuz 2007 Pazartesi 15:41:41
Güncelleme :9 Temmuz 2007 Pazartesi 17:17:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
yahya KOÇ IP: 85.98.36.xxx Tarih : 9.07.2007 23:12:23
KİM SEÇECEK ZATEN SENİ.CHP,MHP Mİ.AMA HERHALDE CUMHURBAŞKANLIĞINI DÜŞÜNÜYORSUNDUR.BU KADAR SAÇMA VE ORTALIĞI KARIŞTICI KONUŞMALARDAN SONRA.