16
Mayıs
2024
Perşembe
SİYASET

Arınç Sudan yolcusu

TBMM Başkanı Bülent Arınç, Sudan Ulusal Meclisi Başkanı Ahmed İbrahim el Tahir'in resmi davetlisi olarak yarın bu ülkeye gidecek.

Arınç, Sudan'a hareketinden önce, Esenboğa Havalimanı'nda basın toplantısı düzenleyecek.

Ziyaretinin ilk günü, Hartum'da restore edilen Türk mezar ve türbelerinin açılış törenine katılacak olan Arınç, daha sonra Türkiye'nin Hartum Büyükelçisi Fatih Ceylan tarafından onuruna verilecek resepsiyona katılacak.

Arınç, 16 Ocak Salı günü, ilk olarak Sudan Ulusal Meclisi Başkanı Ahmed İbrahim el Tahir ve Eyaletler Meclisi Başkanı Mawlana Ali Yahia ile görüşecek. Sudan Ulusal Meclisi oturumuna da katılacak olan TBMM Başkanı Arınç, burada bir konuşma yapacak.

Aynı gün Sudan Ulusal Meclis Başkanı Ahmed İbrahim el Tahir tarafından onuruna verilecek öğle yemeğine katılacak olan Arınç, daha sonra Sudan Dışişleri Bakanı Lam Akol Ajawin ve Enerji ve Madencilik Bakanı Awad Ahmed Al-Jaz'ı kabul edecek.

Arınç, ayrıca iki ülke meclis başkanlarının eşbaşkanlığında yapılacak ortak müzakere oturumuna katılacak ve mutabakat muhtırasını imzalayacak ve Sudan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Ali Osman Muhammed Taha tarafından onuruna verilecek akşam yemeğine katılacak.

Bülent Arınç, 17 Ocak Çarşamba günü de Sudan Cumhurbaşkanı Ömer El Beşir ile bir araya gelecek, ayrıca Sudan Türk Okulu'nun yeni hizmet binasının açılış törenine katılacak. Arınç, aynı gün akşam saatlerinde Türkiye'ye dönecek.

a.a
Yayın Tarihi : 14 Ocak 2007 Pazar 10:41:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?