19
Mayıs
2024
Pazar
SİYASET

Arınç'ın iki korkusu

TBMM Başkanı Bülent Arınç, Kanal 7'de önceki gece Nazlı Ilıcak'ın sunduğu "Sözün Özü" programında, bazıları son dönemde gönül ilişkileri ve ikinci eşleriyle de gündeme gelen AKP'lileri "kadın ve para ilişkileri" konusunda uyardı.

Ilıcak'ın "4 yıl önce 'Arkadaşlarımız hanımlarla ilişkilerde çok tecrübeli olmadıkları için başlarına bir şeyler gelebilir' demiştiniz" anımsatması üzerine Arınç şu yanıtı verdi:

'Aman tecrübesiz olsunlar'
"Bazı gazeteler, arkadaşlarımız tecrübesiz olduğu için böyle yaptıklarını yazıyor, ben üzülüyorum. Yani tecrübe kazanmalarını beklemiyoruz bu konularda. Aman tecrübesiz olsunlar! Ama bizim camiayı tanırım. Başka şeylerden değil, iki şeyden korkarım; bir kadın ilişkileri, bir de para ilişkileri. Başkaları için demiyorum, ama birlikte siyaset yaptığım camiada bu iki konu çok önemli, çok tehlikeli.
Düşünün ki, bir öğretmen arkadaşımız milletvekili olmuş, öğretmenlikte aldığı maaşın 7 mislini bugün almaktadır. Yine bizim camiada birisi söyler; 'Biraz para geçerse elimize, önce araba değişir, sonra hanım değişir' filan... Bu bir kural, kaide değildir. Bunlar ne kadar doğru, ne kadar yanlış bilmem; ama kulağımızın bir yerinde kalması gereken şeylerdir. Ben kendimi de kontrol etmek zorundayım, arkadaşlarımız da kendilerini kontrol etmek zorundalar."

AKP camiasında tartışılan ilişkiler

AKP Trabzon Milletvekili Aydın Dumanoğlu'nun sevgilisiyle düğün yaptığı, bu arada resmi nikâhının sürdüğü yolundaki haberler 22. dönem parlamentosunun ilk evlilik dışı ilişkisi olarak gündeme geldi.
AKP İstanbul Milletvekili İbrahim Özal, danışmanıyla aşk yaşadığını itiraf edince eşi boşanma davası açtı.
AKP Konya Milletvekili Halil Ürün'ün eşi Esma Ürün, evlilik dışı ilişkisine itiraz ettiği için kocasının kendisine çanta ile vurduğunu iddia ederek karakola başvurdu. Ürün hakkında fezleke hazırlanırken, Esma Ürün karakoldaki şikâyetini geri çekti.
Milliyet
Yayın Tarihi : 6 Ekim 2006 Cuma 06:24:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?