22
Mayıs
2024
Çarşamba
SİYASET

Arınç'tan Büyükanıt'a cevap

TBMM Başkanı Bülent Arınç, "TBMM ile bir terör örgütü arasında irtibat olduğunu düşünmek bile çok acı. Böyle bir şey varsa gerekli olan her şey yapılır" dedi. 

Portekiz Cumhuriyet Meclisi Başkanı Jaime Gama'nın davetlisi olarak Portekiz'in başkenti Lizbon'a gelen TBMM Başkanı Bülent Arınç, Lizbon Tivoli Oteli'nde basın mensuplarına gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Gönlünde yatan yeni Cumhurbaşkanın kim olduğunun sorulması üzerine Arınç "Bu konuda gerekli açıklamaları yaptık, ilgili ilave edeceğim hiçbir şey yoktur. Bildiğiniz gibi TBMM'de yeni Cumhurbaşkanı seçmek için süreç 16 Nisan'da başlayacaktır. 27 Nisan'dan 16 Mayıs'a kadar da turlar yapılacak ve TBMM yeni Cumhurbaşkanını seçecektir. Bu konuda ayrıntılı açıklamalar geçmişte yapılmıştır" dedi. 

Bir basın mensubunun, Orgeneral Yaşar Büyükanıt'ın "Meclis'te PKK uzantısı vardır" şeklindeki açıklamaları ile düşüncelerinin sorulması üzerine Arınç, "Bazı gazetelerde öyle bir konuşma yapıldığı iddia ediliyor. Birinci ağızdan, bu konuşmanın sahibi tarafından açıklanmadıkça bu konuyla ilgili bir şey söylemek spekülasyon olur. Biz kendisiyle 19 Mart tarihinde bir görüşme yapmıştık. O görüşmede kesinlikle böyle bir şey söz konusu edilmedi. Bir iki gazetenin hatta bir gazetenin bunu başlığa çıkarmış olduğunu gördüm ve fevkalade üzüldüm. Çünkü TBMM ile bir terör örgütü arasında irtibat olduğunu düşünmek bile çok acı. Böyle bir şey varsa gerekli olan her şey yapılır. Ancak sahibi tarafından doğrulanmadıkça ve açıklanmadıkça bu konuşma üzerine bir şey söylemem mümkün değil" yanıtını verdi. 

Yine Orgeneral Büyükanıt'ın 16 Mart tarihindeki bir Harp Okulu açılışında sarf etmiş olduğu sözleri de değerlendiren Arınç, "Bu konuşma var ise de, kendisi tarafından gazetelere metni dağıtılmış bir açıklama değil bildiğim kadarıyla. Orada bazı farklı konulara temas ettiğini söyleyerek bazı basın organları yayınlar yapıyor. Biz bunları takip etmiyoruz ve hatta bunlarla ilgili yorum bile yapmıyoruz. Ama birinin ağzından çıkan ve bizi ilgilendiren bir konu varsa, düşüncelerimizi elbet açıklayabiliriz. Sayın Büyükanıt, nerde nasıl bir konuşma yaptılarsa, zaten bunu kendileri açıklamak zorunda kalırlar. Bizi ilgilendiriyorsa, bize yönelik bir durum varsa, bizim katkımız olabilecek bir düşüncemiz varsa o zamanda ifade ederiz ama gazetelerde yer alan konu üzerine benim yorum yapmam doğruda olmaz; mümkün de değil" şeklinde konuştu. 

Temasları çerçevesinde Portekiz Cumhurbaşkanı, Meclis Başkanı, Başbakanı ve bazı üst düzey yetkililerin yanı sıra Portekiz Anamuhalefet Partisi Başkanı ile de görüşen Arınç'ın akşam saatlerinde yurda dönmesi bekleniyor. Arınç'a temasları kapsamında AK Parti Adana Milletvekili Abdullah Çalışkan, AK Parti Konya Milletvekili Kerim Özkul ve CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Ali Özpolat'ın da aralarında bulunduğu bir heyet eşlik etti.
iha
Yayın Tarihi : 31 Mart 2007 Cumartesi 16:58:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?