20
Mayıs
2024
Pazertesi
SİYASET

Arınç'tan ilginç çıkış

BAŞBAKAN YARDIMCISI VE DEVLET BAKANI BÜLENT ARINÇ:

Başbakan Yardımcısı ve Devlet Bakanı Bülent Arınç, "Hayat içkiden ibaret değildir. Hayat seksten de ibaret değildir. Bir kısım çağdaş düşünceye sahip olduklarını söyleyenler sadece içki ve seksle olaylara bakıyorlar. Çağdaşlığı içki kadehlerine aramak ve orda olmak isteyenlere ithaf olunur" dedi.

Başbakan Yardımcısı Arınç, görevine yeni atanan AK Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay'ı makamında ziyaret etti. Ziyarette gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Arınç, Tütün ve Alkol Piyasası Düzenleme Kurumu'nun kır yerleri, deniz manzaralı yollar ve düğünlerde içki satışının yasağı konusunda açıklamalarda bulundu. Hayatın içkiden ibaret olmadığını belirten Arınç, "Hayat seksten de ibaret değildir. Bir kısım çağdaş düşünceye sahip olduklarını söyleyenler sadece içki ve seksle olaylara bakıyorlar.

Evet olanlar da bir insan için çok büyük ihtiyaçlar. Ona da ihtiyacımız var. Onlar da bir şekilde tatmin edilecek. Ama Türkiye hukuk devleti hukuk devleti, bu hukuk içinde her şeyin ölçüsü olması, özgürlüklerin sınırsız olmadığı gibi gereklidir" dedi.

Genel seçimlerin yaklaştığı dönemde İzmir'de iktidar olmak için daha çok çalışacaklarını anlatan Arınç, "Ön yargılardan kurtulmalıyız. Hiçbir ön yargımız yok. AK Parti dönemi Türkiye'nin huzur, başarı, istikrar dönemidir. Önümüzde genel milletvekilliği seçimi var. İnşallah hep beraber üçüncü dönem iktidarını kutlayacağız" diye konuştu.

Bir gazetecinin "İzmirlilerin özgürlüklerine düşkün olduğunu ve biliyoruz. Bu konuda endişeleri olduğunu biliyoruz. Özel bir çalışma yapacak mısınız?" sorusuna Arınç şu cevabı verdi:

"İzmirlilerin çoğunun endişesi var derken kimler olduğunu ayırmalıyız. İzmir'de milyonlar var. İzmir CHP'ye teslim olmuştur kanaati varsa yanlıştır. İzmirli geçmiş dönemde siyasi tercihini değişik partilerden yana kullandı. Tercihini kimi zaman ANAP, kimi zaman DYP ve kimi zaman MHP tarafından gösterdi. İzmir'in böyle bir endişesi diye başlamak çok yanlış bir önyargı olur. 5-10 kişi vardır 500 bin kişi vardır. Büyük ölçüde yanlıştır. Türkiye'de herkes istediği gibi yaşıyor. Hiçbir zaman yaşam tarzına müdahale etmedik. AB hedefi olan bir hükümetin özgürlükleri kısıtlıyor gibi düşüncüler çok yanlış. Hükümeti yıpratmak için söyleyecek başka bir şey bulamıyorlar. Böyle bir tehlike söz konusu değildir" şeklinde konuştu.

Basın toplantısının sonunda Arınç'ın 29 yaşındayken 1977 yılında Milli Türk Talebe Birliği ziyarete geldiğinde çekilmiş bir fotoğrafı o dönem birlikte çalıştığı Mustafa Köseoğlu'nun oğlu İsmail Köseoğlu tarafından hediye edildi.

BAŞBAKAN YARDIMCISI VE DEVLET BAKANI BÜLENT ARINÇ:
BAŞBAKAN YARDIMCISI VE DEVLET BAKANI BÜLENT ARINÇ:
İHA
Yayın Tarihi : 23 Ocak 2011 Pazar 12:49:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?