15
Mayıs
2024
Çarşamba
SİYASET

Arınç'tan 'Red' kararına ilk yorum

Anayasa Mahkemesi'nin Sezer ve CHP'nin iptal istemini red etmesini sevinçle karşılayan TBMM Başkanı Arınç, 'Yeni cumhurbaşkanını şimdiden kutluyorum' dedi.

TBMM Başkanı Bülent Arınç, Anayasa Mahkemesinin aldığı kararla, halkın cumhurbaşkanını kendi serbest iradesiyle sandıkta seçebileceğini söyledi.

Arınç, Manisa Ruh Sağlığı ve Sinir Hastalıkları Hastanesinin Ahmetli ek binasının açılış törenine katıldı. Tören sırasında kendisine ulaşan bir telefonla, Anayasa Mahkemesinin kararını öğrenen Arınç, konuşmasına kararı değerlendirerek başladı. Arınç'ın, Anayasa Mahkemesinin, anayasa değişikliği konusunda, Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer ve CHP'nin başvurusunu ret ettiğini açıklamasını, vatandaşlar alkışlarla karşıladı. Arınç, bu kararla, yapılan anayasa değişikliklerinin bu şekliyle kabul edilmiş bulunduğunu ve 21 Ekimde halkın 11. cumhurbaşkanını seçmek üzere sandığı gideceğini söyledi.

Bülent Arınç, şöyle konuştu: 'Halkın kendi cumhurbaşkanını seçmesi, Meclisimizin yaptığı anayasa değişikliğiyle mümkün oldu, bundan dolayı çok sevinçliyim. Çünkü cumhur millet demektir. Millet de başkanını artık kendi serbest iradesiyle sandıkta referandumla seçmiş olacaktır. Böylelikle kördüğüm haline getirilmiş olan cumhurbaşkanlığı seçimi de halk tarafından gerçekleştirilecek. Şimdiden 11. Cumhurbaşkanı kim olacaksa, ülkemize hayırlı olmasını diliyorum.'
Ajanslar
Yayın Tarihi : 5 Temmuz 2007 Perşembe 20:22:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
mehmet telci IP: 88.232.210.xxx Tarih : 5.07.2007 20:42:57
o dediklerınız adam gibi millet için gereklı devletın altını demokrası adına oyanlara ne bu de4mokrası ne bu devlet.