19
Mayıs
2024
Pazar
SİYASET

Arkamdan konuşma TV’ye gel

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Başbakan Erdoğan’ı, "Oyla şımardılar! Milletin sözünü dinlemez oldular. Çok para insanı, çok oy da partiyi bozar" sözleriyle eleştirdi. Erdoğan’ı, arkasından konuşmakla suçlayan ve birlikte televizyona çıkmaya çağıran Baykal, Adıyaman’da halka seslendi ve özetle şunları söyledi:

Çok oy şımarttı, milleti dinlemiyor

"Oyla şımardılar! Milletin sözünü dinlemez oldular. Çıkıp derler ki ’Bana oy vermezsen ben de sana hizmet vermem’ Böyle tehdit ederler. Sen kim oluyorsun da milleti tehdit ediyorsun, hükmetmeye çalışıyorsun. İnsanları yoksullaştırdıktan sonra, o yoksullaştırdığı vatandaşlarımıza ’Yeşil kart veriyoruz’ diye övünmek iktidarın görevi değildir. İktidarın görevi vatandaşlarına iş bulmaktır iş! Türkiye’de önümüzdeki günlerde işsizlik daha da büyük dert olmaya başlayacak. 45 bin aileyi konuşuyoruz. Bunu anlatmaya çalışıyoruz iktidara! Ancak, Başbakan gezip dolaşıyor fakat ağzında ne işsizlik, ne vatandaşlarımızın geçim sıkıntısı! Varsa yoksa CHP, varsa yoksa basın medya! Tutturmuş bizlerle uğraşıyor. Sen işine bak işine. Senin görevin Türkiye’yi yönetmek.

Geldik, işte meydan işte CHP

Benimle bir derdin varsa, kendi düzenlediğin mitinglerde arkamdan atıp tutma. Benimle bir derdin varsa, devlet imkanlarıyla düzenlediğin, polisleri meydanlara doldurduğun, keskin nişancıları çatılara çıkardığın meydanlarda; kendi taşıdığın kalabalıklarının önünde benim arkamdan konuşma! Kendine güveniyorsan çık televizyona konuşalım. Başbakan kaçıyor, meydana çağırıyor. İşte geldik! İşte meydan ne olmuş! Bak buraya geldiğin zaman beni meydanlara çağırmıştı. Koştum geldim! İşte Adıyaman, işte CHP!

Onu neden himaye ediyorsun

Deniz Feneri’nin aktörlerinden biriyle ilgili olarak Başbakan’a ’Tanıyor musun?’ diye sorduk. Önce ’Tanımıyorum’ demek istedi, tanıdığı ortaya çıktı. Sonra da, ’Tanıyorum ama tanımanın ne mahsuru var. Hata yapmış olabilir. Adam kavun değil ki dibine bakıp koklayayım. Ne yapalım öyle çıkmış’ diyor. Ben, seni, ’Bir suçluyu nasıl tanırsın’ diye suçlamıyorum. Seni, ’Onu neden himaye ediyorsun, kılını kıpırdatmıyorsun?’ diye suçluyorum. Başbakan meydanların kendisine ait olduğunu düşünüyor. Herkese sataşıyor. Ancak unutmamalıdır ki saygı görmek istiyorsa, kendisinin de saygı göstermek zorunda olduğunu anlamalıdır."

Tütünü yasaklıyorsun esrar mı yetiştiriyorlar/_np/1890/7461890.jpg

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Danıştay saldırısında hayatını kaybeden Mustafa Yücel Özbilgin’in adının verildiği parkta 10 bin kişiye seslendi. Meydanda yer bulamayanlar çevredeki ağaçlara tırmanarak Baykal’ı dinledi. Baykal’ı dinlemeye gelenler arasında yerel giysili Adıyaman’lı kadınlar da vardı. Baykal, hükümeti eleştirirken Adıyaman’da 2010 yılından itibaren tütün ekimi yasağı getirileceğini hatırlattı. Eline aldığı bir deste tütünü gösteren Baykal, "CHP iktidarında Adıyaman’da tütün ekimi serbest olacak. Vatandaş esrar, eroin mi yetiştiriyor? Niye yasaklıyorsun?" dedi.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 2 Mart 2009 Pazartesi 18:02:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?