22
Mayıs
2024
Çarşamba
SİYASET

Asker En Çok CHP'ye Tepkili

"TSK'nın en çok tepki ile karşıladığı parti CHP, lideri ise Baykal... Asker Abdullah Gül'e eşli davetiye jesti yapacak, Gül de karşı jest yapacak" Yarbay Günal konuştu:


Emekli Yarbay Erdoğan Günal, TSK'nın en çok tepki ile karşıladığı partinin CHP, liderin ise Baykal olduğunu iddia etti. Günal'a asker Gül'e eşli davetiye gönderme jesti yapabilir!
Günal, "TSK kendini, anamuhalefet partisinin Türkiye gerçeklerinden uzak politikalarının oluşturduğu birtakım sorunları çözmekle yükümlü saymakta. Bu ise çoğu kez TSK'nın yıpranması sonucunu doğurmakta. Dolayısıyla bugün itibarıyla CHP'nin politikalarından TSK'nın etkilendiğini düşünmüyorum." diye konuştu.

Emekli Yarbay, Köşk seçimi sürecinde Türkiye'nin hak etmediği sıkıntılarla karşılaştığını ifade etti. Bunun ister istemez Anayasa Mahkemesi, TSK gibi kurumları belli ölçüde yıprattığını vurgulayan Günal, "Anayasa Mahkemesi beklenenin dışında olarak Anayasa değişikliklerine ilişkin referandumun önünü açarken, TSK da yeni cumhurbaşkanlığı seçim sürecinde 27 Nisan türü bir açıklamaya yönelmedi. Bunlar isabetli davranışlar olarak görülebilir. Önümüzdeki süreçte, TSK'nın Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e eşli davetiye gönderme nezaketinde bulunacağını; ancak Gül'ün de bu harekete eşsiz katılarak cevap vereceğini düşünüyorum. Orta yolun bu olduğu kanaatindeyim." dedi.

zaman
Yayın Tarihi : 26 Ağustos 2007 Pazar 19:48:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
İbrahim ÇAKICI IP: 85.108.249.xxx Tarih : 26.08.2007 22:08:07
ADAM DÖNMÜŞ DOLAŞMIŞ TEKRAR VE TEKRAR EMEKLİ DE OLSA YARBAY VURGULAMASI YAPMIŞ. BAZILARI İÇİN, ZAMAN GAZETESİNİN AKP BORAZANLIĞINA DELİL OLARAK HABERDE ADI GEÇEN KİŞİNİN ORDUDAN İLİŞİĞİ KESİLECEĞİNİ ANLAYINCA EMEKLİLİK YOLUNU SEÇMİŞ VE ŞU ANDA AKP MERSİN İL YÖNETİM KURULU ÜYESİ OLDUĞUNU YAZAYIM. HIRSIZLIKTAN - YOLSUZLUKTAN YARGILANMASI MUHTEMEL BİR CUMHURBAŞKANI SEÇMEYE ÇALIŞTIĞIMIZ ŞU DÖNEMDE ZAMAN GAZETESİ GİBİ YALAKA MEDYANIN BÖYLE SAPTIRMA-YÖNLENDİRMELERİ BİZİM ZATEN MALUMUMUZ!...BURADA DA ZAMAN CHP YE VURMAK İÇİN BU ADAMIN ETİKETİNİ KULLANMIŞ... BAHÇELİ O AÇIKLAMAYI YAPINCA BİZE KARŞI HÜCUMLAR NASIL DA KESİLDİ!...