19
Mayıs
2024
Pazar
SİYASET

'Asker Hakkari'de yanlış yaptı'

AKP Ankara Milletvekili Ersönmez Yarbay, Hakkari Dağ ve Komando Tugayı mensubu askerlerin başlarında komutanlarıyla birlikte, çöpleri toplamayan belediyeyi pankart taşıyıp slogan atarak protesto etmesini eleştirdi. Yarbay, “büyük bir yanlış” olarak nitelediği olay üzerinde hükümet ve Genelkurmay Başkanlığı’nın ciddiyetli durması gerektiğini kaydetti. 

AKP’li Ersönmez Yarbay, yazılı açıklama yaparak basına yansıyan olayı değerlendirdi. TSK’nın temizlik, sağlık ve çevre konularındaki duyarlılığının her türlü takdirin üzerinde olduğunu belirten Yarbay, “Türk askeri demek, bulunduğu bölgeye hayat veren,ot bitmeyen alanlarda büyük fedakarlıklarla yeşilin her tonunu yetiştiren, temizliği vatan sevgisiyle eş tutan anlayış demektir” dedi. 

Hakkari Belediyesinin “görevlerini yapmamasının, gerçek görevlerinden çok siyasi işlerle uğraşmasının, bölücülük yapmasının, Hakkari’yi çöp dağları içinde bırakmasının” affedilemeyeceğini vurgulayan AKP’li Yarbay, İçişleri Bakanlığının, çöp ve temizlik vergisi alıp görevini yapmayan bu belediye hakkında şimdiye kadar niçin soruşturma açmadığını da sordu. 

Hukuk devletinde yetkili kurumlar çalışmadığı takdirde Hakkari’de olduğu gibi istenmeyen hukuk dışı olayların olmasının her zaman mümkün olduğuna işaret eden AKP milletvekili Ersönmez Yarbay’ın, hükümeti ve Genelkurmay’ı göreve çağıran açıklaması şöyle: 

“Mıntıka temizliği esnasında pankartlar taşınması ve sloganlar atılması büyük bir yanlış olmuştur. Devletin güvenlik güçleri ne kadar haklı olurlarsa olsunlar başka bir kamu kurumu hakkında pankartlarla sloganlarla protesto yapamazlar ve yapmamalıdırlar. Türkiye bir hukuk devletidir. Görevini yapmayan kuruluşlar hakkında Cumhuriyet savcılıklarına suç duyurusunda bulunmak, ilgili makamlara şikayet dilekçeleri vermek daha doğru olurdu. Pankartlı ve sloganlı protestolar Türk Silahlı Kuvvetleri’ni yıpratır. Hükümet ve Genelkurmay Başkanlığı olay üzerinde ciddiyetle durmalıdır.”


anka
Yayın Tarihi : 25 Eylül 2006 Pazartesi 14:17:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
davutpolat IP: 85.106.178.xxx Tarih : 25.09.2006 15:19:24
Askerde demokratik hakkını kulanmıştır. bu siyaset değil.demokratik tepkidir. asıl ülkemizde geniş bir temizlik lazım.