16
Mayıs
2024
Perşembe
SİYASET

Askerle ilk buluşma

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, yemin töreninde Meclis'e gelmeyen komutanlarla bir araya geldi. Gül ve komutanlar, Gülhane Askeri Tıp Akademisi (GATA)'daki mezuniyet töreninde, bir araya geldi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve TBMM Başkanı Köksal Toptan’ın da katıldığı tören öncesi "Cumhurbaşkanının salona girişinde ve uğurlanışında ayağa kalkılması" yönünde anons yapıldı.

Törene, Kara Kuvvetleri Komutanı İlker Başbuğ, Deniz Kuvvetleri Kuvvetleri Komutanı Oramiral Metin Ataç, Hava Kuvvetleri Kuvvetleri Komutanı Aydoğan Babaoğlu, TBMM Başkanı Köksal Toptan ile eşi, Savunma Bakanı Vecdi Gönül ile eşi ve Genelkurmay Başkanı Büyükanıt'ın eşi Filiz Büyükanıt katıldı. Törene katılan Başbakan Tayyip Erdoğan, protokolle selamlaştıktan sonra yerine oturdu. Salonda "Cumhurbaşkanı ayakta karşılanır" anonsu ile birlikte herkes ayağa kalktı ve 11. Cumhurbaşkanı Gül yanında Genelkurmay Başkanı Org. Büyükanıt'la birlikte salona girdi.

Cumhurbaşkanı Gül, salona girişinde hazırlanan bir mikrofondan "Merhaba arkadaşlar" diyerek öğrencileri selamladı. Gül, salondan ayrılırken de "Allahaısmarladık arkadaşlar" diye seslendi.

Törene TBMM Başkanı Toptan ile Milli Savunma Bakanı Gönül'ün başı örtülü olmayan eşleri katıldı. Böyükanıt ve Başbuğ'un eşleri de törende hazır bulundu.

Kenthaber
Yayın Tarihi : 29 Ağustos 2007 Çarşamba 12:46:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?