22
Mayıs
2024
Çarşamba
SİYASET

'Atatürk partiyi kurmazdı'

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''CHP'nin Atatürk'ü partisi'' olduğunun söylendiğini belirterek, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal için, ''Bunu söyleyen biri, diyebilir ki 'Atatürk senin gibi birisinin o partinin genel başkanı olacağını bilseydi partiyi de kurmazdı'. Batırdın bu partiyi rezil ettin'' dedi.

Başbakan Erdoğan, Tekirdağ Cengiz Topel Meydanı'nda düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada, geçmiş koalisyon hükümeti döneminde 22 bankanın "hortumlanarak" Fon'a devredildiğini ve bu bankaların millete maliyetinin 40 milyar dolar olduğunu söyledi.

Alanda bulunanların "Bunlardan biri de Demirel'in yeğeni" sözlerine Erdoğan, "Bunların içinde ne ararsan bulursun. İsim vermek istemiyorum" karşılığını verdi.

Erdoğan, "O günün parasıyla 40 milyar dolar olan bu paranın hesabını sayın Bahçeli, merhum Ecevit ve sayın Yılmaz verdi mi?" diye sordu.

"Batırdın partiyi, rezil ettin"

CHP lideri Baykal’a “Bu ülkeyi bölmeye çalışma. Bu ülkede demokrasi, laiklik, sosyal hukuk devleti noktasında benim vatandaşımın sorunu yok, ama senin sorunun var” diyen Erdoğan, “Atatürk senin gibi birisinin o partinin genel başkanı olacağını bilseydi bu partiyi de kurmazdı. Niye? Batırdın bu partiyi, rezil ettin. Hiçbir zaman iktidar olamadın, olamayacaksın da. Dürüst değilsin. Biz sizin cemaziyelevvelinizi de biliriz" ifadelerini kullandı.

"Ortaya bir şey koy, görevi bırakırım"

Erdoğan, bir gazetede "Tayyip'in Karnesi" diye bir ilan yer aldığını da hatırlatarak, "Bu ilanda, 'Türkiye'nin borcu 406 milyar dolar' deniyor. Bu dört dörtlük bir yalan. Bu rakamı sana kim verdi Sayın Baykal. Kılavuzu karga olanın... De ki 'bu rakamı bana Devlet Planlama Teşkilatı verdi'. Ortaya bir şey koy, görevi bırakırım” diye konuştu.
Milliyet
Yayın Tarihi : 17 Temmuz 2007 Salı 08:00:49
Güncelleme :17 Temmuz 2007 Salı 08:17:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ahmet şenol IP: 85.105.56.xxx Tarih : 18.07.2007 15:22:17
atatürk olsaydı ilk önçe tayyip beyden yaptıklarının hesabını sorar sonrada yüce divanda yargılar sonu ne olurdu bilemem belki inenü bile kurtaramazdı aklını başına alsın bay recep bu secimden sonra kaçmassa hesap verir