16
Mayıs
2024
Perşembe
SİYASET

Atatürk'süz ajanda iade edildi

CHP Kocaeli Milletvekili İzzet Çetin, TBMM Başkanlığı tarafından bastırılan ve milletvekillerine dağıtılan ajandayı, Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün fotoğrafına yer verilmediği ve adının anılmasından özenle kaçınıldığı iddiasıyla iade etti.

Çetin, yaptığı yazılı açıklamada, TBMM Başkanlığı tarafından bastırılan ve milletvekillerine dağıtılan 2006 ve 2007 ajandalarında, Meclis Başkanı Bülent Arınç'ın 2 adet fotoğrafının yer aldığını ancak, TBMM'nin ilk başkanı, Cumhuriyetin kurucusu, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün bir fotoğrafının bulunmadığını öne sürdü.

Atatürk'ten, Soyadı Kanunundan önceki adıyla, “Mustafa Kemal” ya da ”Mustafa Kemal Paşa” olarak söz edildiğini ifade eden Çetin, resmi tatil günleri belirtilirken de “19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı” yerine, sadece “Gençlik ve Spor Bayramı” denildiğini kaydetti. Bunların, ajandada “Atatürk” adının anılmasından özenle kaçınıldığı izlenimi verdiğini ileri süren Çetin, “Bu nedenle, ajandaları kullanamayacağımdan iade ediyorum” dedi.


aa
Yayın Tarihi : 19 Ocak 2007 Cuma 14:30:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?