16
Mayıs
2024
Perşembe
SİYASET

Avrupa piyasalarının gözü Türkiye'de

Abdullah Gül'ün Köşk adaylığından çekilmesi siyasi gerginliği azaltsa da, Türkiye para piyasalarını yakından izleyen yabancı stratejistler, siyasi belirsizliğin henüz bitmediğini belirtti.

Stratejistler, özellikle de 'ordunun siyasi bir güç haline gelmesi'yle durumun daha karışık hale geldiği görüşünde.

Danske Bank'ın analisti Lars Christensen, İngiliz Financial Times gazetesine, "Gül'ün çekilme açıklamasının fazla birşeyi değiştirdiğini sanmıyoruz" dedi.

"Bu açıklama nedeniyle yaklaşımın olumlu hale gelmesini de beklemiyoruz" diyen Christensen, "Türk pazarlarına yatırımların azaltılması tavsiyesine devam ediyoruz" diye konuştu.

"Fransa AB'ye engel"

Gazeteye göre, Nicolas Sarkozy'nin Fransa cumhurbaşkanlığı seçimlerini kazanması da Türkiye'nin Avrupa Birliği üyeliğinin önünde yeni bir engel olarak görülüyor.

Christiensen bu konuda da, "Türk Silahlı Kuvvetleri'nin açık bir şekilde siyasete burnunu sokması, Sarkozy ve Almanya Başbakanı Angela Merkel'e Türkiye'nin AB üyeliğine karşı çıkmaları için uzun bir süre daha yetecek bir neden verdi" yorumunu yaptı.

367 olmadı, Gül çekildi

Türkiye'nin 11'inci cumhurbaşkanını seçmek için 6 Mayıs'ta yapılan ilk tur oylama, Meclis Genel Kurulu'nda 367 toplantı yeter sayısına ulaşılamadığı için yapılamamış, AK Parti’nin Köşk adayı Dışişleri Bakanı Abdullah Gül, adaylıktan çekildiğini açıklamıştı.

cnnturk
Yayın Tarihi : 8 Mayıs 2007 Salı 22:23:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?