16
Mayıs
2024
Perşembe
SİYASET

Avrupa timsah gözyaşı döküyor

Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek başta terör olmak üzere insan hakları konularında sözden daha fazla ortak tavır, ortak eylem, ortak karar alınması gerektiğine dikkat eçkti.

Çiçek, Avrupa Parlamento'sunda geçtiğimiz hafta konuşan Ahmet Gülabi Dere'yi kastederek “Halen kırmızı bültenle aranan çocukları, masumları katletmiş insanlar bir ülkenin parlementosunda gelip konuşma yapabiliyorsa, uluslararası toplantılara katılabiliyorsa orda da bugün insan hakları konusunda nutuklar çekiliyorsa bu iki yüzlülüğün daniskasıdır.

Herkes tavrını bu konuda açıkça ortaya koymalıdır” dedi. Çiçek, 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü nedeniyle Başbakanlık İnsan Hakları Başkanlığı'nın ATO'da düzenlediği panelin açılışında konuştu. Çiçek, terör konusu pek çok uluslararası belgede yeralamasına rağmen dünyada bu konuda samimi, içten gelen bir işbirliğine şahit olmadığını belirterek, üzerinde işbirliği yapılan tek konunun üzücü olaylardan sonra gelen taziye mesajları olduğunu söyledi.

Çiçek, insan hakların en çok yalanın söylendiği konu olduğunu, AB'nin timsah gözyaşları mealindeki açıklamalarının ikiyüzlülüğün daniskası olduğunu söyledi. Çiçek, “Ölülerin insan haklarına ihtiyacı olmaz” dedi.

....
Yayın Tarihi : 11 Aralık 2007 Salı 04:41:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?