16
Mayıs
2024
Perşembe
SİYASET

Avşa'dan seçmen taşıyacak

CHP 22 Temmuz seçimlerinde tatil yörelerindeki vatandaşları sandık başına taşımak için otobüsün yanı sıra bir de gemi kiraladı.

CHP, tatildeki seçmenlerin ve mevsimlik işçilerin de oy kullanabilmesi için harekete geçti. Otobüslerle, yaklaşık 60 bin seçmeni sandığa taşımayı hedefleyen CHP, yaptığı organizasyonda miting meydanlarında tartışması yapılan "gemiyi" de unutmadı.

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın talimatıyla harekete geçen il ve ilçe başkanlıkları kendi çabalarıyla organize ettiği araçlar tatil yörelerinden seçmenleri bedava taşımaya başladı.

İzmir'in tatil yöreleri olan Çeşme, Dikili, Menderes, Bergama, Selçuk, Karaburun, Urla ve diğer metropol ilçelerden 60'ın üzerinde otobüs CHP'lileri başta İstanbul olmak üzere Ankara, Eskişehir, Bursa ve Adana'ya taşıyor.

BİN 146 OTOBÜS
CHP Genel Merkezi de kiraladığı 1146 otobüs Afyonkarahisar, Amasya, Antalya, Artvin, Aydın, Balıkesir, Çanakkale, Edirne, Erzincan, Erzurum, Giresun, Gümüşhane, Kayseri, Kırıkkale, Malatya, Manisa, Mersin, Muğla, Nevşehir, Ordu, Sakarya, Sivas, Tekirdağ, Tokat ve Yalova’dan, Ankara, İstanbul ve İzmir'e seçmen taşıyacak.

Mesafeye göre 21 Temmuz akşamında yola çıkacak araçlar, 22 Temmuz akşamı da geri dönecek. Genel Merkez bazı ilçe örgütlerine de para gönderdi ilçelerden illere seçmen taşınması için araç kiralanması talimatını verdi.

GEMİ DE VAR
CHP bunun yanı sıra gemi de kiralayarak bir ilke imza attı. Miting meydanlarında sıkça tartışma konusu olan Başbakan'ın oğlunun ‘’Koster ya da Gemicik’’ diye nitelenen gemisine karşılık CHP Balıkesir İl Başkanlığı, 750 yolcu kapasiteli bir gemi aracılığıyla Avşa ve Marmara Adası'ndan Tekirdağ bağlantılı olarak İstanbul'a seçmen taşımaya başladı.

CHP Balıkesir İl Başkanı Münir Balkanlı, GAZETEPORT’a yaptığı açıklamada "Şimdiye kadar 6 bine yakın seçmenimizi sandık bölgelerine taşıdık. Avşa ve Marmara adasındaki vatandaşlarımız için de gemi kiraladık. AKP yük taşıyor biz ise seçmen taşıyoruz" dedi.
Gazeteport
Yayın Tarihi : 21 Temmuz 2007 Cumartesi 16:13:32
Güncelleme :23 Temmuz 2007 Pazartesi 17:39:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
acan IP: 88.230.24.xxx Tarih : 22.07.2007 02:05:53
bu taşımalı sistem acaba seçim yasağı kapsamına girmiyormu. hangi partinin bu işi yaptığı belli. bir nevi propaganda sayılır bence.