27
Mayıs
2024
Pazertesi
SİYASET

Ayda 100 TL taksitle ev

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Adıyaman mitinginde yaptığı konuşmada, Adıyaman'ın daha önceki seçimlerde AK Parti'yi yalnız bırakmadığını, 29 Mart seçimlerinde de yalnız bırakmayacağına inandığını söyledi. 81 ile azimle, kararlılıkla, coşkuyla, heyecanla hizmet götürdüklerini, 780 bin kilometrekarenin tamamını bir gördüklerini ifade eden Erdoğan, hiçbir şehri, ilçeyi diğerinden ayırmadıklarını, 6.5 yıl boyunca kardeşliğin, dostluğun, huzurun, güvenin, istikrarın hakim olması için gece gündüz çalıştıklarını ve çalışacaklarını belirtti.

Bursa'ya ne yapıldıysa, Adıyaman'a da onu yaptıklarını, Iğdır'a, Kars'a, Van'a ne götürüldüyse Adıyaman'a da onu getirdiklerini anlatan Erdoğan, şu ana kadar yapılanları yeterli bulanlardan, unutanlardan olmadıklarını vurguladı.

Başbakan şöyle devam etti:

"Biz 3 şeye inanıyoruz. Hukuk, hizmet ve hürriyet. İşimiz hizmet. Bu milletin başını öne eğdirmedik. Eğdirmeyeceğiz. Bu ülkenin her insanı gururla gezecek. Bundan asla taviz vermiyoruz. Biz zulmün yanında olmadık, olmayız. Biz haksızın yanında olmadık, olmayız. Biz haksız olan güçlüye karşı boyun eğmedik, eğmeyiz.

Bakın fakire fukaraya götürdüğümüz yardımlar onları rahatsız ediyor. Her şey eskisi gibi olsun istiyorlar. Adıyaman Ankara’ya binlerce kilometre uzak olsun istiyorlar. Hükümet Ankara’daki o sağır duvarların arkasında kalsın diyorlar."

"1 TRİLYONUN HESABINI VER"

"Diyarbakır’a hastane, Tunceli’ye okul, Adıyaman’a konut fabrika yapılmasın istiyorlar. İktidarımız dönemde en çok kamu yatırımı alan illerden bir tanesi Adıyaman olmuştur. Çünkü yılların ihmal edilmişliğini giderelim istedik. Ankara’ya kapanıp kalmış siyasetçilerin halini görüyorduk. Bunlar muhalefet etmeyi dahi yandaş medyalarına havale ettiler. Şu anda bir CHP medyası var. O medyanın avukatlığını da sayın Baykal yapıyor. Dün Adana meydanında çıkmış, gayet başarılı bir avukatlığına soyunmuş.

Maliye Bakanlığı bir inceleme yapmış, ortada bir netice var. Bunun avukatlığı sana mı kaldı yahu? 29 Mart’ta bu millet Sayın Baykal’ın avukatlık belgesini yok edecek. Çamur siyasetini bırak, adil siyaset yap. Haksız ithamlarla milletin partisini yıpratamazsın. Elinde dosyalarla bize iftira atamazsın. Baykal sen önce hazinenin sana yapmış olduğu resmi yardımdan yaklaşık 1 trilyonluk yolsuzluk yaptın, Anayasa Mahkemesi bunu tecil etti bunun hesabını ver. Siz iftira atarak bir yere varamayacaksınız. Eğer elinizde deliller varsa, yargıya gidin. Belediye başkanlarımızın dokunulmazlığı yok. Varsa git yargıya."

"İŞTE MEYDAN"

Yolsuzlukların hortumunun kesildiğini, yolsuzların da hortumunun kesildiğini ifade eden Erdoğan, şunları söyledi:

''Asıl rahatsızlık buradan geliyor. Çünkü daha önce buralardan nemalanmaya alışmışlardı. Şimdi hortum kesildi, sıkıntıları burada. Ama bunlardan çekinen, bunlardan imtina eden bir hükümet yok, kararlıyız. Onlar kendi çamurları içerisinde kaybolmaya başladılar. Bize çamur atmak isterken, kendileri boğazlarına kadar batağa gömüldüler. Şimdi, çırpındıkça batıyorlar. Hem kendileri çamura saplandı hem de yandaş medyaları çamura saplandı.

Diyorlar ki, hükümet medyanın sesini yok farz ediyor. Bizim böyle bir derdimiz yok. Biz bu ülkede iktidara gelirken o yandaş medyayla iktidara gelmedik ki. Bu aziz milletle iktidara geldik. İşte meydan. Bunlar meydanların dilini anlamaz, bilmez. Ama benim Adıyamanlı kardeşim bunları çok iyi tanır. Bunların geçmişini, tarihini, cemaziyel evvelini çok iyi bilir. Adıyamanlı kardeşim 29 Mart günü de bunlara sandıkta en iyi cevabı zaten verir.''

"45 METREKARELİK EV 100 TL TAKSİTLE"

Başbakan Erdoğan konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Adıyaman'da bugüne kadar bizden önce 10 yılda toplam sadece asfaltlama 175 km yapıldı. Bizim belediyemiz 315 km asfaltlama yaptı. Diğer teferruatları belediye başkanım anlattı. Ancak söyleyeceğim birşey daha var. TOKİ Adıyaman'ı unutmadı. Adıyaman'da konutlarımız devam ediyor. Hiçbir geliri olmayanlara 45 mt karelik peşinatsız ayda 100 lira taksitle 20 yıl vadeyle konut vereceğiz. Belediyemizle beraber kentsel değişim dönüşüm çerçevesinde bu da gerçekleşecek. Biz "Durmak yok yola devam" diyoruz. Güneydoğu Anadolu Eylem Planı'nı açıklamıştım. 2013'e kadar bu bölgede 26 katrilyonluk yatırım yapılacak. Eğitim de, sağlık da, barajlarda bütün hizmeti bölgede alacak.

Bu Başbakan aldatan olmadı! Olmayacak. Artık şu geçen 5 yılda AKP’nin AK belediyecilik misyonunu taşımaya gayret etti. Bu önümüzdeki 5 yılda da çok büyük hizmetler yapacağına inanıyorum."

.
Yayın Tarihi : 22 Şubat 2009 Pazar 14:37:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
oviraptor IP: 88.245.236.xxx Tarih : 22.02.2009 23:06:41

"BİRİ ZENGİN DİĞERİ FUKARA İKİ ECNEBİ ARALARINDA KONUŞUYORMUŞ ZENGİN OLAN  FAKİRE SENİN ŞU HALİNE ÜZÜLÜYORUM DEMİŞ VALLAHİDE İKİ EŞŞEĞİM OLSA BİRİNİ SANA VERİRDİM DEMİŞ FAKİR OLAN YA SENİN BU GÜN ELİN  ÇOK AÇIK HAYIRDIR İLAHİ BİR IŞIK MI GÖRDÜN O ZAMAN EŞŞEK İSTEMEM ŞU DOMUZUNUN YAVRUSUNDAN BİRİNİ VERDE KESEYİM ÇOCUKLARIN KARNINI DOYURAYIM DEMİŞ ZENGİN BAKMIŞ DOMUZ ELİNDEN GİDECEK HEMEN YAVŞAMIŞ YA SEN HİÇ ŞAKADAN ANLAMIYORSUN MESELA DEDİM DEMİŞ " SAYIN BAŞBAKANIMIZDA İŞ CİDDİYE BİNİNCE AYNISINI YAPMASIN