30
Mayıs
2024
Perşembe
SİYASET

Aysel Tuğluk’a 2 yıl hapis

Bağımsız Van Milletvekili Aysel Tuğluk, “terör örgütü propagandası yapma” suçundan 2 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

VAN Bağımsız Milletvekili Aysel Tuğluk, Hakkari’nin Yüksekova İlçesi’nde yaptığı bir konuşma nedeniyle, ’Terör örgütü PKK propagandası yapmak’ suçlamasıyla yargılandığı Van 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde, 2 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

BDP desteğinde Van’dan bağımsız milletvekili seçilen Aysel Tuğluk, 2 yıl önce önce Hakkari’nin Yüksekova İlçesi’nde BDP tarafından düzenlenen Nevruz kutlamalarına katıldı. Mitingte konuşan Tuğluk, ’Bu ateşi direnişin kalesi olan Gever’de (Yüksekova) yaktık. Ben sizin bu onurlu direnişinizi, onurlu mücadelenizi saygıyla selamlıyorum. Onlar Kürtlersiz çözümü geliştereceklerini zannettiler ve bunu bize dayattılar. Bir de şunu söylediler; ’PKK’yı terörist ilan edin’ dediler, dayattılar, bunu kişiliğimize, kimliğimize ihanet etmemizi istediler. Kendi kültürümüzü, kendi değerlerimizi inkar dayatmasında bulundular. Ama biz halkımızla birlikte buna direndik ve kabul etmedik bu onursuzluğu. Meclis’te BDP bu halkın temsilcisi olarak oradadır ve muhataptır. Kandil’de muhatap PKK’dır. Yine İmralı’da muhatap Öcalan’dır. İşte diyoruz ki bu meseleyi çözmek istiyorsanız bu aktörleri görmek zorundasınız. Bu aktörler ile konuşmak zorundasınız" diye konuştu.

Bunun üzerine Tuğluk hakkında Van 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde ’Terör örgütü PKK propagandası yapmak’ suçundan dava açıldı. Mahkeme, yaklaşık 1 yıldır devam eden yargılamanın sonunda Tuğluk 2 yıl hapis cezasına çarpıtıldı. Karar duruşmasına Tuğluk katılmadı.

TUĞLUK: YARGI SİYASALLAŞTI

Ankara’da bulunan Van Bağımsız Milletvekili Aysel Tuğluk, hakkında verilen 2 yıl hapis cezasını değerlendirdi. Tuğluk, siyasetçi olarak kendi düşüncelerini ifade ettiğini belirterek, "Bir siyasetçi ne yapar konuşur. Benim konuşmalarım başkalarına doğru gelebilir veya gelmeyebilir. Fakat bu yargının ne kadar siyasallaştığı anlamına geliyor. Bunu Başbakana sormak lazım" diye konuştu.

 

...
Yayın Tarihi : 2 Ağustos 2011 Salı 17:23:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?