18
Mayıs
2024
Cumartesi
SİYASET

'Aysun Kayacı' cevabı!

CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, AK Parti'li Mustafa Elitaş'ın CHP'ye yönelik 'Sizin Aysun Kayacı'dan ne farkınız var' sözlerine, "Hayali Aysun Kayacı benzerliklerini bıraksın, siyasetteki sülün Osman benzerliklerine baksın" karşılığını verdi.

CHP Grup Başkanvekili İnce, yaptığı yazılı açıklamada AK Parti Grup Başkanvekili Elitaş'ın yaptığı bir açıklamada CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun referandum sonuçlarına ilişkin yaptığı sosyolojik tespitten yola çıkarak, 'Sizin Aysun Kayacı'dan ne farkınız var' dediğini hatırlattı. "Kendine demokrat olan ve kendini demokrat zanneden AK Parti sözcülerinin demokrasi ve millet iradesi konularında ahkam kesmelerinin, kendilerini komik duruma düşürdüğünü" savunan İnce, AK Parti sözcülerinin bakması gereken noktanın Aysun Kayacı'nın sözleri değil siyasetin "sülün Osmanları" olduğunu belirtti.

Aysun Kayacı'nın vatandaşlık yükümlülüklerini yerine getiren, vergisini ödeyen bir yurttaş olduğuna işaret eden İnce, "Buna karşın maden ruhsatlarını kapatan, hayali ihracat yapan, vergisini ödemeyip vergi barışı kanunlarından yararlanan, dokunulmazlık zırhına sığınan, 80 yılda dişinden tırnağından artırarak inşa ettiği tesisleri yok pahasına satan ve buna rağmen borcu artıran AK Parti sözcülerinin sorgulaması gereken nokta, iktidarları döneminde yaptıkları bu işlerin demokratik olup olmadığıdır. Mustafa Elitaş, Aysun Kayacı'ya değil hemen yanı başındaki il başkanlarının, siyasetin gücüyle maden ruhsatlarını nasıl kapattığına bakmalı ve bunun hesabını vermelidir. Siyasetimizi demokratikleştirmek için hesap soran, sorgulayan, yurttaşlık bilinci geliştirmek ve hesap veren bir siyaset anlayışını hayata geçirmek gereklidir. Sayın Mustafa Elitaş'ı siyasetin sülün Osmanlarından hesap sormaya davet ediyorum" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Ekim 2010 Çarşamba 14:58:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?