22
Mayıs
2024
Çarşamba
SİYASET

Baba Gül'den yazarlara tepki...

Dışişleri Bakanı Abdullah Gül, kızı Kübra Gül türbanla diploma törenine katıldığı için Bilkent Üniversitesi hakkında soruşturma başlatan YÖK’e ve bazı yazarlara sert tepki gösterdi.

Kızı Kübra’ya yapılanların hoşgörüsüzlük olduğunu savunun Gül, "Bazı yazarlar da kızımı Paris Hilton’la karşılaştıracak kadar alçaldılar" dedi. Gül’ün kızı Kübra Gül, 4 yıl boyunca perukla derslere girdiği Bilkent Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü’nden 13 Haziran’da mezun olmuştu. Mezuniyet törenine kırmızı - beyaz desenli türbanıyla katılan Kübra Gül, diplomasını "sahneye çıkmadan" protokol sırası önünde babasından almıştı. YÖK’ün 15 Haziran’da başlattığı soruşturmanın gerekçesi ise Üniversite içindeki bir törende türban takılmasına göz yumulması. Bilkent üniversitesi rektör yardımcısı Kürşat Aydoğan ise törende yanlış yapılmadığını savunmuştu. Kübra Gül’ün şubat ayında mezun olduğunu ve törene haziran ayında katıldığını belirten Aydoğan, "Söz konusu öğrenci törene ilk geldiğinde diğer öğrencilerle birlikte otururken daha sonra bizim uyarılarımız sonucu protokol sırasında ailesiyle birlikte oturtulmuştur" demişti. Aydoğan, Kübra Gül’ün yine aynı gerekçeyle podyuma çağrılmadığını ve diplomasının protokol sırasında verilmesinin sağlandığını belirtmişti.

Mezuniyet zehir oldu

Önceki gece Kanal 7’de "Başkent Kulisi" programına katılan Dışişleri Bakanı Abdullah Gül, kızının mezuniyet töreniyle ilgili şunları söyledi: "Buradaki hoşgörüsüzlüğü gösteriyorlar sadece. Dünyanın hiçbir yerinde böyle bir manzara yoktur. Koca koca insanlar bunu yapıyorlar. Ben onlar adına üzüldüm. Üstelik üniversitenin açık bir amfisinde, dışarıda yapılmış bir şey. Bir genç kızın en mutlu olacağı günü bile bu şekilde zehir etmeyi kendilerine görev addetmişler."
Hürriyet
Yayın Tarihi : 23 Haziran 2007 Cumartesi 09:10:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
dilek gündüz IP: 85.97.114.xxx Tarih : 23.06.2007 12:28:29
ne bekliyordunuz bi kanun bile çıkarmaya tenezzül etmediniz.millete çabaladık havası vermeye çalışıyorsunuz.namus sözü dediniz başörtüyü seçim meydanlarında oylarınıza karşı kullanmaktan ileriye gidemediniz.samimi değildiniz çünkü.sizin kızınız bir kere aşğılanmış,bizse her fırsatta hakarete uğruyoruz.demokratik ülke burası deyip,başörtülülere nefretle bakan kuklalara sesleniyorum,demokrasi,özgürlük diye arı gibi vızıldayacağınıza biraz uygulamaya geçin ki görelim işbirlikçi misiniz,samimi misiniz?HANİ NERDESİNİZ?HANİ?