22
Mayıs
2024
Çarşamba
SİYASET

Babacan, Baykal'a cevap verdi

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Ali Babacan, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın Kuzey Irak'a girilmeyeceğine yönelik gizli bir anlaşma yapıldığı iddialarını yalanlarken, ''Sayın Baykal doğru söylemiyor. Türkiye, ABD'ye hiç bir zaman (ben buraya (Irak) girmeyeceğim) taahhüdü vermemiştir'' dedi.

Babacan, Hazine Müsteşarlığında düzenlediği basın toplantısında, yapısal reform çalışmalarını anlattı, ekonomideki gelişmeleri değerlendirdi.

Sunumun ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Babacan, 'belediyelerin borçlarının ertelenmesi, KDV indirimleri ve buğdaya yüksek fiyat verilmesi' gibi son günlerde atılan adımların seçim yatırımı olup olmadığı yönündeki soruyu yanıtladı.

Babacan, KDV indirimlerinin daha önce de yapıldığını, belediye borçlarının yaz aylarında 3 ay askıya alınması uygulamasının önceki yıl da yapıldığını belirtirken, yine de bunlara rağmen hedeflerin tutturulduğuna dikkati çekti.

Geçen yıl turizm sektöründeki gerilemeden olumsuz etkilenen turizm şirketlerinin rahatlaması amacıyla KDV indirimine gidildiğini ifade eden Babacan, seçim yatırımı olsa bunu seçimden önce uygulamaları gerektiğini, ancak bunun böyle olmadığını ve uygulamanın yıl sonundan geçerli olacağını kaydetti.

Emekli maaşlarıyla ilgili daha önce de düzenleme yaptıklarını hatırlatan Babacan, yüzde 128 oranında asgari ücrete zam yaptıklarını, enflasyonda da hedefi tutturduklarını, son olarak da kamu işçilerine yapılan zam oranının ortalama yüzde 10 olduğunu söyledi

Buğday fiyatları konusunda da Babacan, tarımda büyük bir kuraklık yaşandığına dikkati çekti. Babacan, buğdayda en az artışı bu yıl yaptıklarını, bu düzenlemelerin hepsinin hesaplı yapıldığını, seçim olmasaydı da bunları aynı şekilde gerçekleştireceklerini bildirdi.

Yapılan bu son düzenlemelerle kamu dengelerinin bozulup bozulmayacağı ve bu çerçevede seçimin ardından zam beklenip beklenmeyeceği sorusu üzerine Babacan, Nisan'da yaptığı açıklamayı hatırlatırken, olağanüstü bir gelişme olmadığı sürece, yıl sonuna kadar elektrik ve doğal gaza zam yapılmayacağını açıkladı.


ajanslar
Yayın Tarihi : 2 Temmuz 2007 Pazartesi 13:59:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
İ.Ç. VE YOZGATLI IP: 85.100.5.xxx Tarih : 10.07.2007 03:24:18
YİNE YALNIZCA 'YALAN ' DİYEBİLİYORLAR... İNSANLAR APTAL YA; 'AVLARIZ' HESABI... BİR DE 'BAYKAL'IN İDDİASI' DEĞİL Kİ BU... ADAMIN ELİNDE BAKAN İMZALI YAZI VAR YAHU... HA BİR DE, BUGÜN TÜRKİYE'DE KUZEY IRAK'TAKİ PKK NIN DEF'İNİ SAĞLAYACAK OPERASYONA DİRENEN BİR İKTİDAR OLMASA ANLAŞMA KONUSUNDA FARKLI DÜŞÜNECEĞİZ DE...