20
Mayıs
2024
Pazertesi
SİYASET

Babacan Washington'a gidiyor

Dışişleri Bakanı ve Başmüzakereci Ali Babacan, bu gece Washington'a gidiyor. ABD'de üst düzey temaslarda bulunacak olan Babacan'ın bir sonraki durağı Avrupa olacak.

Dışişleri Bakanı ve Başmüzakereci Ali Babacan, bir dizi temaslarda bulunmak üzere ABD'ye gidiyor. Başkan Yardımcısı Dick Cheney, Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice, Hazine Bakanı Henry M. Paulson ve Enerji Bakanı Samuel Wright Bodman, Babacan'ın görüşmesi beklenen isimler arasında yer alıyor. Babacan ayrıca, kongre üyeleriyle yapacağı temaslarda Türkiye'nin stratejik önemi ve ABD için bölgedeki önceliğini anlatacak. Atlantik Düşünce Kuruluşu'nda bir konuşma yapacak olan Babacan'ın, kanaat önderleri ve medya temsilcileriyle de bir araya gelmesi planlanıyor.

Babacan, Amerika'daki yoğun programının ardından Avrupa'ya geçerek, 13 Haziran'da Paris'te gerçekleştirilecek olan Afganistan'a ilişkin uluslararası toplantıya katılacak. Bakan Babacan, ertesi gün Estonya'ya geçerek ikili temaslarda bulunacak. Hafta sonu yurda dönecek olan Babacan, 17 Haziran Salı günü tekrar Avrupa'ya hareket edecek.

Babacan, AB'ye entegrasyon çerçevesinde "Şirketler Hukuku ve Fikri Mülkiyet" başlıklı yeni bir faslın Lüksemburg'da açılışına katılacak. Daha sonra Uganda'ya gidecek olan Babacan, burada Türkiye'nin Afrika'ya açılım politikası doğrultusunda görüşmeler yapacak.

.
Yayın Tarihi : 2 Haziran 2008 Pazartesi 13:50:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?