22
Mayıs
2024
Çarşamba
SİYASET

Bağış:Bıçak kemiğe dayandı

ABD Bağımsızlık Günü resepsiyonunda konuşan Başbakan Dışişleri Danışmanı ve İstanbul Milletvekili Egemen Bağış, ABD ile son dönemde PKK konusunda istenilen ölçüde işbirliği yapıldığını söyleyemediğini ve artık bıçağın kemiğe dayandığını belirtti.


ABD İstanbul Başkonsolosluğu bahçesindeki resepsiyonda gazetecilerin sorularını yanıtlayan Egemen Bağış, "ABD ile son dönemde PKK konusunda istediğimiz gibi işbirliği yaptığımızı ben de söylemiyorum. Artık bıçak kemiğe dayandı. Müttefikimizden bir an önce adım atmasını bekliyoruz. Bu çok ciddi bir beklenti" diye konuştu.


Olası Kuzey Irak operasyonu ile ilgili siyasi parti liderlerinin söylemleri hakkında yöneltilen soruya Bağış, "Bu tip davul zurna ile bu işler olmaz. Türkiye'nin yüzü, bin yıldan beri batıya dönüktür. Bazı şeylerin seçim arefesinde siyasete alet edilmesi hiç doğru değil. Bazı değerler vardir ki bunlar ortak değerlerdir. Tek vatan, tek millet, tek bayrak ortak değerlerimizdir. Bunları seçim sürecinde politikaya alet edenler 22 Temmuz'da cevaplarını alacaktır" diye cevap verdi.

iha
Yayın Tarihi : 3 Temmuz 2007 Salı 23:47:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
İ.Ç. VE YOZGATLI IP: 85.107.181.xxx Tarih : 5.07.2007 03:14:29
ADAMA BAK YAHU. HEM SUÇLU HEM GÜÇLÜ. DURUP DURUP SEÇİM ÖNCESİ GÜNDEME GETİREN SEN DEĞİL MİSİN, BAŞKALARINI NİYE SUÇLUYORSUN... 'Bazı değerler vardir ki bunlar ortak değerlerdir. Tek vatan, tek millet, tek bayrak ortak değerlerimizdir' BUNU AYLARDIR YÜZÜNÜZE TOKAT GİBİ VURUYORLAR ZATEN... 'Bazı şeylerin seçim arefesinde siyasete alet edilmesi hiç doğru değil. Bunları seçim sürecinde politikaya alet edenler 22 Temmuz'da cevaplarını alacaktır' E BUNLARI DÖN DE SİZİNKİLERE SÖYLESENE...