27
Mayıs
2024
Pazertesi
SİYASET

Bahçeli, kadın üyeye rozet takmadı

Kadın üyeye rozet takmadı

Erkek üyelerin yakalarına rozet takan Bahçeli, AKP’den istifa edip MHP’ye katılan bir kadına ise rozet takmadı. Bahçeli, rozeti, takması için bir başka kadın üyeye verdi

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, AKP’nin “alternatifsiz” olduğuna yönelik açıklamasını eleştirdi. AKP’nin TBMM’de grubu bulunan partileri yok saydığını belirten Bahçeli, “Muhalefet göre-vini çok iyi yapmıyor demek başka şeydir, muhalefeti yok farz etmek başka şeydir.

Muhalefeti yok farz ettiği vakit, demokrasinin var olduğunu ve demokrasiyle geldiğinizi söylemenize rağmen demokrasiyi kabul etmiyorsunuz demektir” dedi.
Partisinin belediye başkan adaylarını tanıtmak için Konya’ya gelen Bahçeli, kent merkezi girişinde yaklaşık 500 araçtan oluşan konvoyla karşılandı. Aday tanıtım programında AKP’yi eleştiren Bahçeli, şöyle konuştu:

Konya’yı açıkladı
“Bu seçim, 2245 günden bu yana ülkemizi yönetmekte olan AKP’den de kurtuluşun önemli bir adımı olacaktır. Seçim dışında herhangi bir yöntemle, Türkiye’de iktadarların değişmesi yolu artık kapanmalıdır. AKP, ‘Ne oldum delisi’ olarak ülkeyi bugünkü duruma, felakete getirmenin yolunu siyasi hizmet olarak algılamıştır.”

Bahçeli, konuşmasının ardından partisine katılan yeni üyelere rozet taktı. Ancak, erkek üyelerin yakalarına partisinin rozetini takan Bahçeli’nin, AKP Konya Kadın Kolları Yönetim Kurulu üyeliğinden istifa edip MHP’ye katılan Selma Efeoğlu’na rozet takmaması ve rozeti takması için bir başka kadın üyeye vermesi dikkati çekti.
Daha sonra Bahçeli, Hikmet Çay’ı partisinin Konya Büyükşehir belediye başkan adayı olarak açıkladı. MHP’nin Meram belediye başkan adayı Durmuş Ali Açıkel, Selçuklu belediye başkan adayı Mustafa Sırrı Demirel, Karatay belediye başkan adayı da İlyas Kiraz oldu.

Milliyet
Yayın Tarihi : 12 Ocak 2009 Pazartesi 07:49:27
Güncelleme :12 Ocak 2009 Pazartesi 07:54:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
vvvvv IP: 78.167.175.xxx Tarih : 13.01.2009 12:33:04

lütfen yayınlayın: daha dün türban kararı için akp ye yalakalık yapan bir parti başkanından başka ne beklenir kadın erkek ayrımı yapan bu kişi ne yazık ki benim verdigim vergilerle burada atını koşturuyo