15
Mayıs
2024
Çarşamba
SİYASET

Bahçeli, nabız yoklayacak

Yeni cumhurbaşkanı için partide nabız yoklayacak...

 
11. cumhurbaşkanının seçimi konusunda Meclis'te nasıl bir tavır takınacağı merakla beklenen MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, tabanın görüşünü almak için harekete geçti.



MHP lideri, hafta sonu Merkez Yönetim Kurulu ile il başkanları ve yeni milletvekillerini Ankara'da topluyor. Bahçeli, partinin yetkili kurullarıyla yapacağı görüşmede, Köşk seçimine ilişkin nabız tutacak. Ortaya çıkan görüşler doğrultusunda partisinin bu konudaki yol haritasını belirleyecek. MHP Genel Sekreteri Cihan Paçacı, partisinin cumhurbaşkanı seçimi konusundaki tavrını şimdiden söylemenin doğru olmadığını belirterek, AK Parti'nin yaklaşımını bekleyeceklerini söyledi. MHP lideri Bahçeli de önceki gün yaptığı açıklamada, "MHP, Meclis'te uzlaşmanın hoşgörünün ve diyaloğun adresi olacaktır. Ülkemizin, krizlere sürüklenmeden önümüzdeki zor dönemi başarıyla atlatmasında yapıcı rol oynayacaktır." ifadelerini kullanmıştı. Bu açıklama, cumhurbaşkanlığı seçiminde, CHP'nin yaptığı gibi Meclis'i terk etmeyeceğinin mesajı olarak algılanmıştı.

MHP kurmayları da cumhurbaşkanının Meclis içinden ya da dışından olması konusunda dayatma içinde olmayacaklarını belirtiyor. MHP Genel Sekreteri Cihan Paçacı, cumhurbaşkanlığı seçimi konusunda parti organlarının görüşünün alınacağını kaydetti. Paçacı, şöyle devam etti: "Şimdiden nasıl hareket edileceğini söylemek doğru olmaz. MYK, il başkanları ve milletvekillerimizle bir araya gelinecek. Başkanlık Divanı'nda konu enine boyuna tartışılacak. Bundan sonra da AK Parti'nin tavrına göre, kararımızı veririz. Ancak, bizim dışımızda bağımsızlarla birlikte de iktidar 367'yi sağlayabiliyor." Paçacı, MHP'in Meclis'te herkesin takdir edeceği bir tavır sergileyeceğini kaydederek, Türkiye'nin kavgaya değil, uzlaşmaya ihtiyacı olduğunu söyledi. DTP'li bağımsız milletvekilleri ile Meclis'te bulunmalarına ilişkin yapılan 'kavga çıkar' yorumlarına da katılmayan Paçacı, "AK Parti, CHP ile oluyor da MHP ile niye olmuyor?" ifadesini kullandı.


Selim Kuvel/zaman
Yayın Tarihi : 25 Temmuz 2007 Çarşamba 14:10:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?